2011. november 8. 13:33

Az Alstom csoport értékesítési árbevétele 10 százalékkal, mérleg szerinti eredménye 9 százalékkal csökkent a folyó pénzügyi év első felében, új megrendeléseinek értéke viszont 45 százalékkal emelkedett az előző évihez képest - írja az Alstom féléves jelentése.

A 2011-es pénzügyi év első félévében, április 1. és szeptember 30. között az Alstom Csoport értékesítési árbevétele a világgazdasági lassulás következtében csökkenő megrendelések miatt 10 százalékkal 9,4 milliárd euróra csökkent. Mérleg szerinti eredménye 363 millió euró lett, 9 százalékkal alacsonyabb az előző évi 401 millió eurós bázisnál.

Az első félévben az előző évinél 45 százalékkal magasabb, 10,2 milliárd euró értékben kapott új megrendeléseket az Alstom. A szeptember 30-i állás szerint teljes megrendelés állománya 47 milliárd euróra rúgott, ami 29 havi árbevételnek felel meg.

Az Alstom Csoport megújuló energiaforrások üzletága Brazíliában és Etiópiában szélerőművekre, Indiában és Latin-Amerikában vízierőművekre kapott jelentős megrendeléseket az első pénzügyi félévben.

A közlekedés üzletág jelentős szállítási és karbantartási megbízást nyert el Oroszországban mozdonyokra, Lengyelországban pedig nagy sebességű vonatokra.

Az áramátviteli üzletág 1,9 milliárd euró értékben kapott megrendeléseket: Szaúd-Arábiában energiahálózat fejlesztésére, Irakban pedig GIS (Gas Insulated Switchgear) állomásokra és transzformátorokra.

A hőerőmű üzletág két nagy megrendelést kapott az első félévben gőzturbinák szállítására Malajziában és Észtországban, elnyert 8 gázturbina-megrendelést, növelte a környezetvédelmi vezérlő berendezések és az erőmű szerviz-szolgáltatások értékesítését.

Az Alstom az üzleti tevékenység első félévi élénkülésére alapozva a folyó pénzügyi év második felében az értékesítési árbevétel növekedését és a költségcsökkentési program sikerének köszönhetően az üzleti eredmény javulását, ezzel párhuzamosan a szabad forgóeszközök növekedését várja.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.