2010. május 31. 07:54

Mérsékelte veszteségét az osztrák Strabag SE, a legnagyobb kelet- és közép-európai építőipari konszern az első negyedévben, megrendelés állománya új lengyelországi infrastruktúra beruházásoknak köszönhetően 22 százalékkal emelkedett.

Az adózott eredmény az előző évihez képest 9 százalékkal 128,7 millió euró veszteségre javult, a megrendelés állomány pedig 15,6 milliárd euróra növekedett a beszámolási időszakban. Az egy részvényre eső veszteség 1,13 euróról 1,03 euróra csökkent.

Az év első hónapjában a konszern építési kivitelezési teljesítménye 16 százalékkal 1,837 milliárd euróra csökkent, amit a vállalat vezetése a "hosszú és kemény" tél hatásának, valamint egyes oroszországi és közel-keleti óriásprojekt befejezésének tulajdonít. Az üzemi (EBITDA) eredmény 31 százalékkal 46,02 millió euróra csökkent. Az adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredmény 2 százalékkal 149,89 millió euróra csökkent. A mérlegfőösszeg március végére a 2009. végi 9,614 milliárd euróról 9,215 milliárd euróra csökkent.

A saját tőke aránya december végén 32,2 százalék, március végén 32,4 százalék volt. A forgóeszköz állomány jelentősen csökkent, 596,23 millió euróról 381,27 millióra. A cash-flow a szokásos üzleti tevékenységek után az előző év első negyedévi mínusz 189,91 millió euróról mínusz 117,35 millió euróra javult az idei első negyedévben.

Hans-Peter Haselsteiner a Strabag vezérigazgatója az idei év egészére mind az értékesítési árbevétel mind pedig az eredmény tekintetében az elmúlt évivel közel megegyező adatokat vár.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.