1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Történelmi mélypontra süllyedt a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek aukciós átlaghozama kedden az Államadósság Kezelő Központ aukcióján.

0,37 százalékos átlaghozam mellett 20 milliárd forint értékben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket az adósságkezelő központ kedden. Utóbbi adat kevésbé érdekes, hiszen a terveknek megfelelő forrásbevonást jelent, előbbi viszont soha nem látott mélypontot jelöl, vagyis a magyar kormány még sohasem tudott ilyen olcsón pénzhez jutni.

Igaz, nem egy hatalmas rekordról beszélünk, hiszen tavaly szeptemberben, egészen pontosan szeptember 15-én és 22-én már volt egy-egy 0,38 átlaghozamot hozó aukció, de utána 1,27 százalékig emelkedtek a hozamok idén március végére.

Ezt követően azonban ismét csökkenő trend alakult ki és bő egy hónapja már 0.39 százaléknál jártunk. A történelmi csúcsra azonban máig várni kellett.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!