TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Továbbra is a múlt heti sztárok viszik a piacot, a Mol újabb 4 százalékos ugrással 27000 forint fölé került.

A két vezető részvény iránti fokozott kereslet könnyen megmagyarázható, ha figyelembe vesszük az OMV mai bejelentését, mely szerint 18 százalék feletti részesedése van a Mol-ban. Úgy tűnik az olajtársaság függetlensége a tét a napokban zajló csatában, amelytől a többség további áremelkedést vár. Más kérdés, hogy az őrült vásárlásokat hirtelen kijózanodás követheti, mint ahogy az korábban már néhányszor megfigyelhető volt.

A Bét honlapján közzétettek szerint: "A MOL Nyrt. ezúton értesíti a tőkepiaci szereplőket, az alábbiakról: A VCP Capital Partners Unternehmensberatungs AG (VCP) bejelentette, hogy a Firthlion Ltd..és a Charing Investment Ltd-vel kötött adásvételi szerződéseket követően, közvetlen befolyása a MOL-ban 6,186 százalékra (6.086.709 db) növekedett. Ezt követően a VCP mint eladó és az OMV Clearing and Treasury GmbH (OMV) mint vevő adásvételi szerződést kötöttek, melynek következtében a VCP befolyása a MOL-ben 5 százalék alá csökken."
Úgy tűnik Rahimkulovék megint jó üzletet kötöttek.

Az OTP is erősödött a nyitásban, a bankpapír majd százalékot tudott emelkedni.

A többi részvény, a nemzetközi trendeknek megfelelően lefele csorog.

A Richter közben zsákolja a saját részvényeit, mostani bejelentése szerint 3000 darab saját részvényt vásárolt a BÉT-en darabonként 35.384 forintos átlagáron. A június 12-én adott megbízása alapján június 21-én lebonyolított tranzakciót a UniCredit Bank Zrt. közreműködésével hajtották végre.

Hétfő reggel tovább erősödött a forint a londoni bankközi piacon. A Magyar Nemzeti Bank hétfőn várható kamatdöntését - az elemzők szinte egyöntetűen változatlanságra számítanak - már beárazta a piac, de sok függ a kísérő kommentároktól, amelyektől a befektetők jelzést várnak, hogy mikor kezdi a bank a régóta esedékesnek tartott enyhítést.

A jegybanki alapkamat 2006.október 25. óta változatlanul 8 százalékos szinten áll. A Reuters legutóbbi felmérése szerint a megkérdezett elemzők véleménye az volt, hogy júniusban ismét elmarad a jegybanki kamatcsökkentés, lelassul az infláció áprilisban kezdődött mérséklődése. Az év hátralévő részében ugyanakkor a felmérés alapján csökkenhet a fogyasztói árak növekedési üteme és a jegybanki alapkamat is. A felmérésben 23 elemző közül 18 azt jósolta, hogy hétfői ülésén nem változtat a jegybanki kamaton a Monetáris Tanács, csak öt elemző számít negyed százalékpontos kamatcsökkentésre. Ez egybevág egy másik felmérés eredményével, amely szerdán készült devizakereskedők körében: 12 kereskedő közül csak kettő számított kamatcsökkentésre.

A térségbeli valuták általában erősödnek, mert a Lengyel Nemzeti Banktól általában kamatemelést várnak az elemzők kedden. A forint hétfő reggel 1,96 százalékkal erősebb volt az euróval szemben a londoni bankközi piacon, mint az év végén. Péntek reggel 1,20 százalékkal erősebb, csütörtök reggel 0,93 százalékkal erősebb, szerda reggel 0,97 százalékkal erősebb, kedd reggel 0,63 százalékkal erősebb, múlt hétfő reggel 0,65 százalékkal erősebb volt az év véginél.

Délutáni update!

A Bux 28604.90 lett, ez +940.73 (+3.40%). Ez két nap alatt 1800 pontnál is nagyobb erősödés. Mindez elsősorban az olajrészvénynek köszönhető.
50 milliárd forint körüli forgalom mellett szárnyalt a Mol, 8 százalék feletti erősödést produkálva 28300-on zárt a részvény. A mai nap a szóbeli intervenció mellett komoly a parketten is komoly adok-kapok mellett zajlott. Állítólag az ÁÉB továbbra is zsákolta a papírokat, de feltételezhető, hogy a Mol menedzsmentje által kiadott orderek is teljesülhettek. Túlzás nélkül állítható, hogy mindent megvettek belőle, ami eladó volt.

22 milliárdos értékben pörgött az OTP, amely 50 forintot erősödött, a vége 10100 lett.

Synergon 1498 +2.5 %
Richter 36 490 +2.3 %
Egis 22 100 +1.4 %
OTP 10 100 +0.7 %
MTelekom 997 +0,3%
Fotex 927 -1.4 %

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.