2007. június 25. 07:26

Továbbra is a múlt heti sztárok viszik a piacot, a Mol újabb 4 százalékos ugrással 27000 forint fölé került.

A két vezető részvény iránti fokozott kereslet könnyen megmagyarázható, ha figyelembe vesszük az OMV mai bejelentését, mely szerint 18 százalék feletti részesedése van a Mol-ban. Úgy tűnik az olajtársaság függetlensége a tét a napokban zajló csatában, amelytől a többség további áremelkedést vár. Más kérdés, hogy az őrült vásárlásokat hirtelen kijózanodás követheti, mint ahogy az korábban már néhányszor megfigyelhető volt.

A Bét honlapján közzétettek szerint: "A MOL Nyrt. ezúton értesíti a tőkepiaci szereplőket, az alábbiakról: A VCP Capital Partners Unternehmensberatungs AG (VCP) bejelentette, hogy a Firthlion Ltd..és a Charing Investment Ltd-vel kötött adásvételi szerződéseket követően, közvetlen befolyása a MOL-ban 6,186 százalékra (6.086.709 db) növekedett. Ezt követően a VCP mint eladó és az OMV Clearing and Treasury GmbH (OMV) mint vevő adásvételi szerződést kötöttek, melynek következtében a VCP befolyása a MOL-ben 5 százalék alá csökken."
Úgy tűnik Rahimkulovék megint jó üzletet kötöttek.

Az OTP is erősödött a nyitásban, a bankpapír majd százalékot tudott emelkedni.

A többi részvény, a nemzetközi trendeknek megfelelően lefele csorog.

A Richter közben zsákolja a saját részvényeit, mostani bejelentése szerint 3000 darab saját részvényt vásárolt a BÉT-en darabonként 35.384 forintos átlagáron. A június 12-én adott megbízása alapján június 21-én lebonyolított tranzakciót a UniCredit Bank Zrt. közreműködésével hajtották végre.

Hétfő reggel tovább erősödött a forint a londoni bankközi piacon. A Magyar Nemzeti Bank hétfőn várható kamatdöntését - az elemzők szinte egyöntetűen változatlanságra számítanak - már beárazta a piac, de sok függ a kísérő kommentároktól, amelyektől a befektetők jelzést várnak, hogy mikor kezdi a bank a régóta esedékesnek tartott enyhítést.

A jegybanki alapkamat 2006.október 25. óta változatlanul 8 százalékos szinten áll. A Reuters legutóbbi felmérése szerint a megkérdezett elemzők véleménye az volt, hogy júniusban ismét elmarad a jegybanki kamatcsökkentés, lelassul az infláció áprilisban kezdődött mérséklődése. Az év hátralévő részében ugyanakkor a felmérés alapján csökkenhet a fogyasztói árak növekedési üteme és a jegybanki alapkamat is. A felmérésben 23 elemző közül 18 azt jósolta, hogy hétfői ülésén nem változtat a jegybanki kamaton a Monetáris Tanács, csak öt elemző számít negyed százalékpontos kamatcsökkentésre. Ez egybevág egy másik felmérés eredményével, amely szerdán készült devizakereskedők körében: 12 kereskedő közül csak kettő számított kamatcsökkentésre.

A térségbeli valuták általában erősödnek, mert a Lengyel Nemzeti Banktól általában kamatemelést várnak az elemzők kedden. A forint hétfő reggel 1,96 százalékkal erősebb volt az euróval szemben a londoni bankközi piacon, mint az év végén. Péntek reggel 1,20 százalékkal erősebb, csütörtök reggel 0,93 százalékkal erősebb, szerda reggel 0,97 százalékkal erősebb, kedd reggel 0,63 százalékkal erősebb, múlt hétfő reggel 0,65 százalékkal erősebb volt az év véginél.

Délutáni update!

A Bux 28604.90 lett, ez +940.73 (+3.40%). Ez két nap alatt 1800 pontnál is nagyobb erősödés. Mindez elsősorban az olajrészvénynek köszönhető.
50 milliárd forint körüli forgalom mellett szárnyalt a Mol, 8 százalék feletti erősödést produkálva 28300-on zárt a részvény. A mai nap a szóbeli intervenció mellett komoly a parketten is komoly adok-kapok mellett zajlott. Állítólag az ÁÉB továbbra is zsákolta a papírokat, de feltételezhető, hogy a Mol menedzsmentje által kiadott orderek is teljesülhettek. Túlzás nélkül állítható, hogy mindent megvettek belőle, ami eladó volt.

22 milliárdos értékben pörgött az OTP, amely 50 forintot erősödött, a vége 10100 lett.

Synergon 1498 +2.5 %
Richter 36 490 +2.3 %
Egis 22 100 +1.4 %
OTP 10 100 +0.7 %
MTelekom 997 +0,3%
Fotex 927 -1.4 %

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.