2011. december 19. 06:40

1,3 alá is benézett az euró-dollár keresztárfolyam Észak-Korea kommunista vezetőjének, Kim Jong-Ilnek a halálhírére. A szombaton szívinfarktusban elhunyt vezető távozása bizonytalanságot keltett a piacokon, a részvények estek, a dollár és a frank pedig erősödött.

A dollár így ismét január közepén nem látott szinteken van az euróval szemben. Jelenleg, magyar idő szerint 7-30-kor 1,3007-en áll a jegyzés.

Az euró a frankkal szemben is jelentősen, bár a dollárnál kisebb mértékben veszített értékéből, és a jegyzés november eleje óta először áll újra 1,22 alatt. A Svájci Nemzeti Bank (SNB) által szeptember elején bejelentett árfolyamküszöb óta csak ritkán és maximum 1-2 napig tudott a jegyzés 1,22 alá süllyedni.

A forintot az euróval szemben jelenleg 304,4-en jegyzik. Egy dollárért 233,7, míg egy frankért 249,43 forintot kell adni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.