<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A pozitív nyitás Nyugat-Európában sem tartott ki sokáig, délelőtt már hétfői záróértékük alatt álltak a vezető részvényindexek. Az amerikai határidős indexek is folyamatos csökkenést mutatnak, így elképzelhető, hogy elmarad a pozitív korrekció a Wall Streeten és újabb mínuszos nap jön.

Reggel még úgy tűnt, hogy kedden korrigálhat Európa az előző napi esés után, délelőttre azonban már mínuszba estek a vezető részvényindexek. A Bayer csökkentette idei évre vonatkozó profitcélját, ez ismét negatív hangulatot hozott a piacra, a gyógyszergyár papírjai 2,5 százalékot buktak már délelőttre.

A reggeli pozitív kezdés után délelőtt már 3599 ponton állt a londoni tőzsde FTSE indexe, ez 0,75 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi záróértékénél. A frankfurti DAX index 0,58 százalékot bukott a nap első felében, pedig a kezdés még ott is pluszos volt.

Lassan régiónkban is hétfői értékük alatt állnak majd az indexek: a varsói WIG 20 délelőtt még 0,25 százalékos pluszban volt, a prágai tőzsde vezető mutatója viszont már 1,66 százalékkal esett vissza.


A tengerentúlon a határidős indexek folyamatos esésben vannak reggel óta. Az európai tőzsdék nyitásakor még 1 százalék feletti erősödést valószínűsítettek a mutatók, délelőtt viszont a Dow 0,34 százalékos pluszban volt, a S&P pedig 0,28 százalékos javulást mutatott. A tendencia alapján jó esély van rá, hogy magyar idő szerint délután fél négykor ismét gyengüléssel nyitnak majd az indexek a Wall Streeten.

A német bayer kedden reggel jelentette be, hogy csökkenti 2009-es profitcélját, mivel a globális recesszió a korábban vártnál érzékenyebben érinti a céget. A hír megjelenése után délelőttre 2,6 százalékkal lettek olcsóbbak a gyógyszergyár papírjai a tőzsdén.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.