2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nap első felében tapasztalt lelkesedés délre elillant a tőzsdéről, a BUX index már mínuszban volt. Elsősorban a tegnapi nap nagy nyertese, a Mol korrigál ezúttal, az olajrészvények egy százalék körüli mínuszban voltak. Közben a forint is gyengülget, az euró jegyzése például újra 263 fölé emelkedett.

22 371 ponton állt pénteken dél körül a BUX index, ez már fél százalékkal alacsonyabb volt a csütörtöki záróértéknél. A forgalom egyelőre kifejezetten alacsony, balatoni hétvégére utal, a nap első felében kevesebb mint 3 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények felemás teljesítménnyel nyitottak, főleg a Mol gyengülésének köszönhető, hogy elillant az optimizmus. Az olajcég papírjai a tegnapi 5 százalékos szárnyalást követően ma 1,53 százalékkal olcsóbbak lettek eddig, 20 600 forinton álltak délben. Az OTP szintén jól kezdett, aztán visszaesett tegnapi értéke környékére, az 5772-es árfolyam már 0,31 százalékkal alacsonyabb, mint a csütörtöki záráskor. Eközben a Magyar Telekom négy forinttal erősödni tudott, 574 forintba került.

Felemás teljesítménnyel nyitottak a gyógyszergyártók is a piacon: a Richter 37 630 forintos árfolyama 0,16 százalékos lecsorgásnak felelt meg, míg az Egis 1,02 százalékkal drágult, így 19 255 forintért cserélt gazdát.

Gyengüléssel kezdett a forint is a bankközi devizapiacon, a tegnapi 261-es eurómélypont után ma délben 263,07 forintot kellett adni az európai devizáért. A dollárral szemben 184,68-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 217,78-nál állt, ami bő fél százalékkal haladta meg a tegnapi szintet.

A vezető európai részvénypiacokon is lefelé fordultak a mutatók délelőtt a pozitív nyitást követően. A londoni FTSE már 0,14 százalékos mínuszban volt, míg a frankfurti DAX 0,11 százalékkal állt tegnapi értéke felett. Régiónkban a varsói WIG 20 0,59 százalékkal gyengült a kereskedés első felében.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!