TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A januári építésügyi statisztikai adatokból kiolvasható, hogy a lakásépítés drasztikus visszaesése várható, jövőre újra 20 ezer alá eshet az új lakások száma - állítja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Társaság a Lakásépítésért Egyesület.

A lakásépítés a KSH adatsoraiban az "épületek építése" ágazatban jelenik meg. Idén januárban - az egy évvel korábbihoz képest - itt 30 százalékos a termelés visszaesése, míg eme ágazat szerződésállomány mindössze fele a tavalyinak. Drasztikusan visszaesett az építési engedélyek száma is. Az egyesület ebből következtet arra, hogy az idén 20-30 ezer lakás épül, míg jövőre az épített lakások száma alulmúlhatja az 1999-es mélypontot, amikor először esett 20 ezer alá.


A közlemény kifogásolja azt is, hogy az 1800 milliárd forintból - ennyi értéket kell 2012-ig létrehoznia uniós forrásból az építőiparnak - nem jut lakásépítésre. A Társaság a Lakásépítésért Egyesület a nagy építőanyag gyártókat és forgalmazókat fogja össze, ezért sürgeti a lakásépítést.

Maráczi Zsolt ügyvezető elnök az MTI-nek elmondta, hogy az építőiparban tevékenykedő fél milliós létszámból mintegy 120 ezren dolgoznak lakásépítéseken, így az ő munkahelyeik is veszélyben vannak. Megoldás lehetne az állami bérlakásépítés elindítása, amit évek óta szorgalmaz az egyesület - mondta az ügyvezető elnök.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.