TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A hét első felében kevés igazán jelentős makroadat jelenik meg a nemzetközi piacokon, majd a hétvége előtt az amerikai munkanélküliség statisztikái és az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülése kerülhetnek a középpontba. Az eurózóna alapkamata tovább csökkenhet a várakozások szerint, míg a tengerentúlon a munkanélküliség emelkedésére lehet számítani.

Kamatdöntő ülést tart a héten az Európai Központi Bank, ez lesz az egyik legfontosabb esemény a következő napokban. A hét második felében az Egyesült Államokban jönnek a márciusi munkanélküliségi adatok, melyekre szintén érdemes lesz figyelni az amerikai gazdaság jövője szempontjából.

Hétfőn egyáltalán nem jelenik meg fontos makroadat a tengerentúlon, míg kedden sem lehet számítani jelentős statisztikákra. A hét második napján mindössze a S&P/Case-Shiller lakásárindexet érdemes megemlíteni, mely az elemzők szerint 18,5 százalékos esést mutathat januárban. Emellett kedden közlik a fogyasztói bizalom alakulását is a tengerentúlon.

Szerdán már megjelenik néhány fontos adat, de még mindig csendes napra lehet számítani. Amerikában az ADP munkaerőpiaci indexre érdemes figyelni, mely a versenyszférában foglalkoztatottak számát mutatja. Az előzetes vélemények szerint márciusban 660 ezren veszíthették el munkahelyüket az Egyesült Államokban a februári 697 ezer után.

Csütörtökön az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése lesz a legfontosabb esemény a nemzetközi színtéren. A szakemberek arra számítanak, hogy az EKB újabb 50 bázisponttal csökkenti majd az alapkamatot, mely már most is rekordmélységben, 1,5 százalékon áll. Amerikában csütörtökön közlik a szokásos heti munkanélküliségi adatokat, illetve a gyáraknak adott megrendelések alakulását.


A tengerentúlon a pénteki lesz csak az igazán sűrű nap: akkor jelenik meg a márciusi munkanélküliségi adat, mely az előzetes vélemények szerint 8,4 százalékos lesz a februári 8,1 százalék után. Emellett az átlagos órabérek, illetve a ledolgozott munkaórák számát közlik az amerikai hatóságok, illetve a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak számának alakulását. Mindezek mellett a hétvége előtt beszédet mond Ben Bernanke Fed-elnök is, akinek a szavaira mindig kiemelten figyelnek a befektetők.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.