2p

Az E-Star ESCO Kft-hez megérkezett a Magyar Államkincstáról az Fejér és Veszprém megyei projektek megszüntetése következtében esedékes, összesen bruttó 2,5 milliárd forint. Ugyanakkor még ez is kevés arra, hogy az E-Star folytassa hosszú kötvényeinek felvásárlását 26 százalékos bruttó árfolyamon.

A BÉT honlapján szombat este megjelent közlemény szerint bár befolyt a csütörtökön szintén közleményben előrejelzett 2,54 milliárd forint, az E-Star csoportnak a Fejér és Veszprém megyei projektekkel kapcsolatban 1,08 milliárdos hitelkötelezettsége, valamint 540 millió forintos ÁFA fizetési kötelezettsége áll fent, vagyis a befolyt 2,54 milliárd forintból csak 920 milliót lehet egyéb tartozások kifizetésére felhasználni. Erre a 920 millióra pedig a társaság közleménye szerint a kötvényeken felül legalább további 2,15 milliárd forintnyi igény mutatkozik. 650 millió szállítói tartozás, 500 millió banki tartozás és Soós Csaba vezérigazgató és nagytulajdonos 1 milliárd forintnyi tulajdonosi kölcsöne.

A társaság menedzsmentje erre hivatkozva mindössze 190 millió forintért hajlandó esedékessé vált 2012/A kötvényeket bruttó 35 százalékos árfolyamon visszavásárolni, míg a 2014/A, 2015/A és 2016/C kötvények visszavásárlására irányuló aukciót az E-Star bizonytalan időre elhalasztja.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!