2p

Hétfőn jelentette be a társaság, hogy névérték alatt visszavásárolná minden kötvényét, most az is kiderült, hogy az idén októberben lejáró papírokért legfeljebb a névérték bruttó 35 százalékát adnák. Közben kitudódott, hogy mégsincs hitel, a korábbi partner ugyanis visszalépett.

"Tekintettel arra, hogy a Budapesti Értéktőzsde és a KELER szabályzatai nem teszik lehetővé aukció megszervezését a bejelentéssel azonos nappal, a Társaság az E-STAR 2012/A kötvények legfeljebb bruttó 35%-os árfolyamon történő részleges visszavásárlására vonatkozóan az Equilor Befektetési Zrt. részére DVP (Delivery versus payment) megbízást adott a rendelkezésre álló pénzügyi források erejéig" - áll az E-Star szerdai közleményében.

A cég a többi kötvénysorozatot a Budapesti Értéktőzsdén keresztül megtartásra kerülő aukciós eljárás keretében tervezi visszavásárolni, melynek részleteiről, így különösen a mennyiségről és az árfolyamról később, a rendelkezésre álló pénzügyi források pontos ismeretében tájékoztatja a befektetőket.

"A társaság a fentiekre tekintettel továbbra is indokoltnak tartja az általa kibocsátott kötvények és részvények tőzsdei kereskedésének felfüggesztését a befektetői és hitelezői jogok védelme érdekében, mivel a fenti tranzakciók befolyásolhatják a társaság által kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért erre vonatkozó kérelmét a Budapesti Értéktőzsde részére egyidejűleg eljuttatja" - áll a közleményben.

Az E-Star azt is bejelentette, hogy a 2012. október 15-i közleményében hivatkozott külső finanszírozóval folytatott tárgyalások a rendelkezésre bocsátandó kölcsön tárgyában nem vezettek eredményre, a finanszírozó a finanszírozási ajánlatát visszavonta.

Ezzel egyidőben a cég egy másik közleményt is kiadott, mely szerint az E-Star 100 százalékos tulajdonában álló  E-Star ESCO Kft. és a Magyar Állam között megállapodás jött létre a Fejér megyei és Veszprém megyei projektek megszüntetéséről. A megállapodás értelmében az állam 8 napos fizetési határidővel megfizeti az E-Star ESCO Kft. részére a Fejér megyei (bruttó 1.924.277.124,- Ft) és Veszprém megyei (bruttó 615.722.876,- Ft) projektekkel kapcsolatos tartozását. Az E-Star ESCO Kft. névértéken megvásárolja a Magyar Állam közös tulajdonban álló társaságokban meglévő üzletrészét.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!