<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Hétfőn jelentette be a társaság, hogy névérték alatt visszavásárolná minden kötvényét, most az is kiderült, hogy az idén októberben lejáró papírokért legfeljebb a névérték bruttó 35 százalékát adnák. Közben kitudódott, hogy mégsincs hitel, a korábbi partner ugyanis visszalépett.

"Tekintettel arra, hogy a Budapesti Értéktőzsde és a KELER szabályzatai nem teszik lehetővé aukció megszervezését a bejelentéssel azonos nappal, a Társaság az E-STAR 2012/A kötvények legfeljebb bruttó 35%-os árfolyamon történő részleges visszavásárlására vonatkozóan az Equilor Befektetési Zrt. részére DVP (Delivery versus payment) megbízást adott a rendelkezésre álló pénzügyi források erejéig" - áll az E-Star szerdai közleményében.

A cég a többi kötvénysorozatot a Budapesti Értéktőzsdén keresztül megtartásra kerülő aukciós eljárás keretében tervezi visszavásárolni, melynek részleteiről, így különösen a mennyiségről és az árfolyamról később, a rendelkezésre álló pénzügyi források pontos ismeretében tájékoztatja a befektetőket.

"A társaság a fentiekre tekintettel továbbra is indokoltnak tartja az általa kibocsátott kötvények és részvények tőzsdei kereskedésének felfüggesztését a befektetői és hitelezői jogok védelme érdekében, mivel a fenti tranzakciók befolyásolhatják a társaság által kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért erre vonatkozó kérelmét a Budapesti Értéktőzsde részére egyidejűleg eljuttatja" - áll a közleményben.

Az E-Star azt is bejelentette, hogy a 2012. október 15-i közleményében hivatkozott külső finanszírozóval folytatott tárgyalások a rendelkezésre bocsátandó kölcsön tárgyában nem vezettek eredményre, a finanszírozó a finanszírozási ajánlatát visszavonta.

Ezzel egyidőben a cég egy másik közleményt is kiadott, mely szerint az E-Star 100 százalékos tulajdonában álló  E-Star ESCO Kft. és a Magyar Állam között megállapodás jött létre a Fejér megyei és Veszprém megyei projektek megszüntetéséről. A megállapodás értelmében az állam 8 napos fizetési határidővel megfizeti az E-Star ESCO Kft. részére a Fejér megyei (bruttó 1.924.277.124,- Ft) és Veszprém megyei (bruttó 615.722.876,- Ft) projektekkel kapcsolatos tartozását. Az E-Star ESCO Kft. névértéken megvásárolja a Magyar Állam közös tulajdonban álló társaságokban meglévő üzletrészét.

mfor.hu