<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A vártnál jobb európai makroadatoknak, valamint egy kínai tisztviselő írásának köszönhetően egy hónapos mélypontra süllyedt a dollár az euróval szemben.

Míg két hete 1,41 alatt is járt, ma már az 1,47-as szint közelében is mozgott az euró és a dollár keresztárfolyama. Az euró mai erősödését a vártnál jobb európai kiskereskedelmi és német gyáripari megrendeléseken túl egy kínai magas rangú hivatalnok írása is segítette. Guan Tao, a China’s State Administration of Foreign Exchange nemzetközi fizetések osztályának vezetője szerint az amerikai politika nehezen tud ellenállni a dollár gyengítésének. A Reuters riportja szerint az írást később eltávolították az internetről és Guan szerint a cikk csupán az ő saját személyes véleményét tükrözte.

Az euró-dollár keresztárfolyama az elmúlt 3 hónapban


Az euró erősödését a fenti adatokon túl az elmúlt napokban a görög válság ideiglenes megoldásának reménye, valamint a múlt heti nagyon gyenge amerikai makroadatok is segítették. Ráadásul ezen a héten lesz az EKB kamatdöntő ülése, ahol bár egyelőre a piaci elemzők nem várnak kamatemelést, de a döntés utáni sajtótájékoztatón sokan azt várják Trichet-től, hogy kódolva, de újabb kamatemelést helyez kilátásba.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.