2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a hetet a Budapesti Értéktőzsde, a BUX index délelőtt szűk fél százalékos mínuszban állt. A vezető részvények mindegyike eséssel indította a napot, az OTP és a Mol majdnem fél százalékkal állt pénteki értéke alatt.

22 957 ponton állt a nap első felében a BUX index, ez 0,32 százalékkal volt alacsonyabb, mint a hétvége előtt. A forgalom továbbra is alacsonyabb a szokásosnál, alig 2 milliárd forint cserélt gazdát a nyitás után.

A vezető részvények mindegyike veszített értékéből az első órákban, főleg az OTP és a Mol húzza vissza a piacot. A bankpapírok délelőtt 5658 forinton álltak, ami 0,46 százalékos gyengülésnek felelt meg, míg az olajcég részvényeinek 23 700 forintos árfolyama 0,42 százalékos lecsorgást jelentett. Eközben a Magyar Telekom egy forinttal lett olcsóbb, 592 forintot ért.

Pozitív kezdést produkáltak a gyógyszergyártók: a Richter 0,11 százalékos erősödést követően 37 600 forinton állt, míg az Egis 0,15 százalékkal drágulni tudott, 19 730 forintért cserélt gazdát.

A forint egyelőre jól tartja magát a délutáni kamatdöntés előtt a bankközi devizapiacon. Délelőtt 266,7950-nél állt az euró jegyzése, ami egy hajszállal magasabb volt a pénteki árfolyamnál. A dollárral szemben 189,58-nál állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 206,28 forintba került.

A vezető európai piacokon optimista hangulatban indult a nap: a londoni FTSE az első pár óra után 0,34 százalékkal állt pénteki értéke felett, a frankfurti DAX pedig 0,3 százalékos pluszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 0,26 százalékos felfelé araszolással kezdte a hetet, a vezető amerikai határidős indexek pedig fél százalék alatti erősödést mutattak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!