2p

Pesszimista hangulatban kezdte a csütörtöki napot a BUX index, mely a rossz nemzetközi hangulat áldozata. Ugyanakkor egyelőre jól tartjuk magunkat, délelőtt már alig fél százalékos volt a mínusz. A forint közben az euró gyengülésével együtt bukik, a svájci frank jegyzése 222 felett van reggel óta.

22 710 ponton állt a csütörtöki kereskedés első felében a BUX index, ez 0,5 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai záróértéknél. A forgalom átlagosnak mondható, az első órákban majdnem 3 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többnyire eséssel nyitottak, de délelőttre már kezdtek felállni a kezdeti egy százalék körüli mínuszból. Az OTP a kereskedés első felében 5800 forintba került, ami 0,79 százalékkal maradt el a szerdai értéktől, míg Mol 0,22 százalékos lecsorgás után 22 300 forintot ért. Eközben a Magyar Telekom 557 forintért cserélt gazdát, ami öt forinttal maradt el a tegnapi árfolyamtól.

Az átlagnál jobban kezdték a napot a gyógyszergyártók, hiszen a Richter mindössze 0,28 százalékos mínuszt mutatott, 35 900 forinton állt, míg az Egis öt forinttal drágább volt, mint a tegnapi záráskor.

A forint gyengüléssel kezdte a napot a bankközi devizapiacon, elsősorban az euró gyengülése és a svájci frank erősödése tette lejtőre a hazai devizát. Az euró jegyzése 267,90-nél állt, ami bő fél százalékkal volt magasabb a tegnapinál. Közben a dollárral szemben 189,66-nál állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 222,77 forintba került.

A vezető európai részvényindexek is gyengüléssel indították a napot, mivel az Unió illetékesei továbbra sem tudnak megegyezésre jutni a második görög mentőcsomaggal kapcsolatban. A londoni tőzsde FTSE indexe délelőtt 0,57 százalékos mínuszban volt, mag a frankfurti DAX 0,46 százalékkal állt tegnapi értéke alatt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!