2p

Mínuszban nyitott hétfő reggel a BUX index, azonban délelőttre ledolgozta hátrányát a mutató, mely így már pénteki értéke körül állt. A vezető részvények vegyesen szerepeltek eddig, az OTP és a Mol javulása húzza felfelé a piacot. Közben a forint továbbra sem tud fellélegezni, ma is 227 felett van a frank jegyzése.

22 362 ponton állt a hétfői kereskedés felénél a BUX index, ez 0,07 százalékkal alacsonyabb volt a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom egyelőre alacsonyabb az átlagnál, eddig kevesebb mint 3 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények felemás teljesítménnyel kezdték a hetet, egyelőre főleg az OTP teljesítménye húzza felfelé az indexet. A bankpapírok dél körül 5670 forintba kerültek, ami 0,89 százalékkal volt magasabb a pénteki árfolyamnál. Eközben a Mol ugyanúgy 21 400 forintot ért, mint a hétvége előtt, míg a Magyar Telekom 574 forintos szintje hét forintos csökkenésnek felelt meg.

Mínuszban nyitottak a gyógyszergyártók: a Richter 36 100 forintos ára 0,82 százalékkal volt alacsonyabb a péntekinél, míg az Egis 0,48 százalékos lecsorgás után 19 605 forintot ért.

Továbbra sem szabadul a nyomás alól a forint a bankközi devizapiacon, a frankkal szemben újabb és újabb csúcsok dőlnek meg. Az euró jegyzése dél körül 269,40-nél volt a bankközi devizapiacon, ez 0,66 százalékkal haladta meg a pénteki értéket. A dollárral szemben 189,65-nél állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 227,33-nál állt, ami szinte hajszálra megegyezett a hétvége előtti szinttel.

A vezető európai részvénypiacok hamar ledolgozták a reggeli negatív nyitást, délelőttre a londoni FTSE 0,31 százalékos pluszba kapaszkodott, a frankfurti DAX pedig 0,11 százalékkal állt pénteki záróértéke felett. Régiónkban a varsói WIG 20 0,54 százalékos gyengüléssel kezdte a hét első napját.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!