<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyelőre csupán ígéret szintjén létezik a nemzetgazdasági miniszter által mondott strukturális reformterv. A miniszter konkrétumok nélkül jelezte, hogy az intézkedések 6-800 milliárd forintos megtakarítást hoznak. Az Este című tévéműsorban azt mondta a költségvetési kiadási oldalának minden szeletét érinteni fogja a tervezet.

Egyelőre csupán ígéret a nemzetgazdasági miniszter által mondott strukturális reformterv. A miniszter konkrétumok nélkül jelezte, hogy az intézkedések 6-800 milliárd forintos megtakarítást hoznak.

Szó sincs a korábban kötelező magánnyugdíjpénztárakban felhalmozott vagyon államosításáról Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint, aki szerdán a Magyar Televízió Az Este című műsorában magyarázta el a kormány legújabb lépését, illetve annak következményeit.

A miniszter utalt arra, hogy a magánnyugdíjpénztárakból az államhoz áramló vagyonból a nyugdíjpénztárban keletkezett hiány fedezete mellett az államadósság csökkentésére fordíthatják. Így akár 10 százalék ponttal is csökkenhet az államadósság, ez pedig nagyságrendileg 350 milliárd forintos kamatmegtakarítást eredményezhet. A miniszter szerint ezen hatások is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a következő években 4-6 százalékos lesz a gazdasági növekedés hazánkban, a növekedés pedig munkahelyteremtést indukál majd. Matocsy szerint egy pozitív láncreakció szemtanúi lehetünk, amelynek köszönhetően létrejöhet a beígért egymillió új munkahely, ez pedig 40-50 éves távlatban fenntarthatóvá teszi majd a nyugdíjrendszert is.

A strukturális reformok, amelyeket várhatóan februárban ismertet a kormány, a költségvetés minden bevételi és főként minden kiadási szeletét érinteni fogják. A miniszter példaként említette a közösségi közlekedést, a munkaerőpiaci alapot és az egészségbiztosítási rendszert. Emlékeztetett arra, hogy a beinduló strukturális reformok 600-800 milliárd forint megtakarítást hoznak.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.