TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tovább gyengült az euró a dollárral szemben a nemzetközi devizapiacokon, mivel a befektetők arra számítanak, hogy az Európai Központi Bank csütörtökön tovább csökkenti majd a kamatszintet. Az európai deviza egyhónapos mélypontot ért el, de a szakemberek szerint további gyengülés várható a következő napokban - olvasható a Bloomberg cikkében.

A kamatvágási várakozások miatt egyhónapos mélypontra esett az euró árfolyama a dollárral szemben, a szakemberek többsége ugyanis arra számít, hogy csütörtökön tovább csökken majd az európai alapkamat. Az elemzők szerint van még tér a gyengülésre, a következő napokban folytatódhat az euró mélyrepülése - írja a Bloomberg.

Kedd reggel 1,3259-ig gyengült az euró az amerikai fizetőeszközzel szemben, pedig hétfőn még 1,3350 felett volt az árfolyam. Ráadásul az árfolyam elérte az 1,3228-as szintet, ami az utóbbi egy hónap leggyengébb euróját jelentette a dollárral szemben. A visszaesés elsődleges oka, hogy a várakozások szerint az EKB tovább csökkenti majd az alapkamatot csütörtökön, hogy felpörgesse az eurózóna gazdaságát.


További nyomást helyez az euróra, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő bejelentette: csökkentheti Spanyolország adósbesorolását, Angela Merkel német kancellár pedig 50 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot jelentett be.

A Bloomberg által megkérdezett tokiói elemző szerint még viszonylag nagy tér van az esésre az euró esetében, a legfontosabb kérdés most az, hogy meddig csökkenhet az irányadó ráta, ugyanis az EKB alapkamata egyelőre magasabb, mint a világ többi vezető jegybankja esetében. A szakember szerint a jövő héten 1,25 környékére csökkenhet a közös európai deviza árfolyama.

Az EKB jelenleg 2,5 százalékon tartja az alapkamatot, a várakozások szerint ez 2 százalékra fog csökkenni a csütörtöki kamatdöntés után. A központi bank az utóbbi hat hónapban fele akkora mértékben csökkentette csak a rátát, mint például az amerikai Fed.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.