2016. március 31. 18:19

Árverésre bocsátották az egyik Fiatot, amelyet Ferenc pápa használt New Yorkban szeptemberi látogatásakor, és - helyi idő szerint - szerda délutánig már 135 ezer dollárt (37,5 millió forint) kínáltak érte az online liciten.

A kis fekete Fiat 500L egyike volt annak a két egyforma autónak, amelyet a katolikus egyházfő rendelkezésére bocsátottak első New York-i látogatása idejére. A pápa akkor használta ezt az autót a pápamobil helyett, amikor "nem hivatalos" programokon - például városnézésen - vett részt.

A csaknem vadonatúj gépkocsi eladásából származó bevételből a helyi katolikus iskolákat és jótékonysági szervezeteket támogatják - közölte Joseph Zwilling, a New York-i érsekség szóvivője.

A szóvivő azt mondta, remélik, hogy az áruba bocsátott autót az eladás után is a katolikus egyházfő által támogatott célok érdekében használják fel.

Azon még gondolkodnak, hogy mi legyen a pápa rendelkezésére bocsátott másik Fiattal.

A Charitybuzz online aukciósház, amely március 17. óta árulja a pápai Fiatot, más hasonló árverések nyomán 82 ezer dollárra becsülte az autó "piaci" értékét. Bolti alapára 24 700 dollár.

Azt a Fiatot - az egyiket a kettő közül -, amelyet Ferenc pápa Philadelphiában használt szeptemberben, 82 ezer dollárért adták el január végén egy gálaesten.

Amerikai látogatását az egyházfő Washingtonban kezdte, ahol ugyancsak két Fiat 500L-t használhatott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.