2008. június 14. 15:39

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program iránt továbbra is sokan érdeklődnek, az elmúlt három hét alatt újabb 500 lakás pályázata érkezett be az Önkormányzati Minisztériumba, így összesen 1900 lakást újítanak fel a támogatásával.

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program 2008. február 1-jén indult az Önkormányzati Minisztérium által kiírt három pályázattal: a Panelprogrammal, a Kéményfelújítási programmal és az Ökoprogrammal.

Az Ökoprogram keretében a távfűtésű lakások hőfogyasztásának szabályozására és mérésére lehet pályázni, ami összesen 650 ezer távfűtéses lakást érint, a rendelkezésre álló keret 1,5 milliárd forint. A megújult Panelprogramban maximális, lakásonként adható állami támogatás 400 ezer forintról 500 ezer forintra emelkedett.

A Kéményfelújítási program célja az egycsatornás gyűjtőkémények biztonságtechnikai felújításának támogatása. A panelprogram és a kéményfelújítási program rendelkezésre álló kerete 10 milliárd forint. A közlemény hangsúlyozza, hogy az összesen 11,5 milliárdos támogatási keret várhatóan 34,5 milliárd forintnyi építőipari megrendelést jelenthet. (MTI)