2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az elemzői előrejelzésektől elmaradó eredményeket közölt hétfőn a második negyedévről a Magyarországon is érdekelt Metro AG.

A nagyáruházakat üzemeltető német társaság ugyanakkor arról számolt be, hogy bevétele növekedett, egyebek között a labdarúgó világbajnokság révén, amely megdobta a televízió-eladásokat a Media Markt és a Saturn áruházakban, Európa legnagyobb elektronikai üzlethálózatában. A kelet-európai devizák stabilizálódása is javította az eredményt, és több piacon a válság enyhülésének jelei tapasztalhatók - mondta Eckhard Cordes elnök-vezérigazgató.

A 34 európai, ázsiai és afrikai országban közel 300 ezer embert foglalkoztató társaság bevétele 15,7 milliárd euró volt április és június között, 2,4 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit, elmaradva viszont a 15,768 milliárdot valószínűsítő szakértői várakozásoktól. A 2.100 áruházat üzemeltető óriáscég legnagyobb európai versenytársa, a Carrefour 6,3 százalékkal 24,9 milliárd euróra növelte bevételét a tavaszi három hónapban.

A Metro AG kamat- és adófizetés előtti eredménye (EBIT) 252 millió euróra nőtt a tavalyi 248 millióról, az adózott eredmény viszont 52 millióról 44 millióra csökkent, messze elmaradva a 100 millió eurós elemzői előrejelzésektől.

A társaság közölte, hogy folytatja költségcsökkentési programját. Több ezer munkahely megszüntetésével 2012-ig évi 1,5 milliárd eurót kívánnak megtakarítani. Egyelőre azonban csak viszi a pénzt az áramvonalasítás, a "Shape" elnevezésű takarékossági program az idei első félévben 82 millió euróba került.

A Metro a piaci helyzet javulásával számol, beruházásra így a korábban tervezett 1,9 milliárd helyett 2,1 milliárd eurót fordít az idén, és várakozása szerint 2010 egészében a bevétel és a nyereség is "érezhetően" növekedik az egy évvel korábbihoz képest.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!