TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Eladja régi lejárt fogyasztási hitelköveteléseit az OTP oroszországi bankja. Az üzlet során a már lejárt hiteleket két százalékos értéken adta a bank tovább.

Eladja régi lejárt fogyasztási hitelköveteléseit az OTP oroszországi bankja. Az üzlet során a már lejárt hiteleket két százalékos értéken adta a bank tovább.

Az OTP oroszországi bankja lejárt fogyasztási hiteleket készül eladni 4,6 milliárd rubel(hozzávetőleg 31,1 milliárd forint) névértékben - közölte szerdán egy bennfentes forrás. A bank egy rubelnyi adósságért két kopejkát kap.

Az OTP orosz érdekeltségénél a Reutersnek megerősítették, hogy valamennyit eladnak a lejárt hitelekből, de az összeget, és az árat nem közölték. A bank tájékoztatása szerint a fogyasztási hitelek átlagosan 900 nappal voltak túl az esedékességen, és ezeket az összegeket már 2008-ban leírták, így már nem terhelik a bank pénzügyi mérlegét.


Az OTP Bank Russia tavaly 8,9 milliárd forint adózott eredményt ért el, 17,2 százalékkal többet a 2007-es eredménynél. Mérlegfőösszege 529 milliárd forintot tett ki, 22,5 százalékkal nőtt egy év alatt. A bank 128 fiókkal, 2,8 millió ügyféllel rendelkezik, a fogyasztási hitelek piacán egy százalék feletti részesedéssel rendelkezik Oroszországban. A bank legutóbbi gyorsjelentése szerint 2008 negyedik negyedévének végén a banknál a problémás hitelek aránya 10,4 százalék volt, a céltartalékkal fedezettség 68 százalékot tett ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.