TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. szeptember 20. 19:03

A piacok napok óta várták az amerikai jegybank döntését. A dollár viszonylag élénk mozgással reagált, a tőzsdéken viszont nem volt komoly változás.

Gyakorlatilag alig reagáltak a tőzsdék az amerikai jegybank döntésére, amely szerint októberben elkezdik csökkenteni az elmúlt években felhalmozódott irdatlan, 4400 milliárd dollárnyi kötvényállományt, amely felduzzasztotta a mérlegüket.
                               
Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddigi "pénzszórás" helyett a Fed elkezdi visszaszívni a piacon lévő pénzmennyiséget. Ez elvileg a dollárnak jó hír, ugyanakkor a tőzsdének kevésbé, hiszen a mostani óriási likviditás szűkűl. A közgazdasági hüvelykujj-szabály azonban a gyakorlatban csak mérsékelten érvényesült. A dollár ugyan erőteljesen erősödött a Fed bejelentését és az elnök Janet Yellen tájékoztatóját követően, a tőkepiacok viszont szinte alig reagáltak. Mérsékelt esés ugyan volt a hírre, az S&P 500-as index becsúszott időlegesen a 2500 pontos szint alá, ahonnan viszont gyorsan visszapattant, és 0,1 százalékos veszteségben állt csupán a zárás előtt egy órával. A Dow 30-as mutató még növekedni is tudott, egyedül az eddig a növekedés motorjának számító tech szektorban érezhető némi óvatosság, hiszen a Nasdaq indexe 0,4 százalékos veszteségben állt. 
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.