2017. szeptember 20. 19:03

A piacok napok óta várták az amerikai jegybank döntését. A dollár viszonylag élénk mozgással reagált, a tőzsdéken viszont nem volt komoly változás.

Gyakorlatilag alig reagáltak a tőzsdék az amerikai jegybank döntésére, amely szerint októberben elkezdik csökkenteni az elmúlt években felhalmozódott irdatlan, 4400 milliárd dollárnyi kötvényállományt, amely felduzzasztotta a mérlegüket.
                               
Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddigi "pénzszórás" helyett a Fed elkezdi visszaszívni a piacon lévő pénzmennyiséget. Ez elvileg a dollárnak jó hír, ugyanakkor a tőzsdének kevésbé, hiszen a mostani óriási likviditás szűkűl. A közgazdasági hüvelykujj-szabály azonban a gyakorlatban csak mérsékelten érvényesült. A dollár ugyan erőteljesen erősödött a Fed bejelentését és az elnök Janet Yellen tájékoztatóját követően, a tőkepiacok viszont szinte alig reagáltak. Mérsékelt esés ugyan volt a hírre, az S&P 500-as index becsúszott időlegesen a 2500 pontos szint alá, ahonnan viszont gyorsan visszapattant, és 0,1 százalékos veszteségben állt csupán a zárás előtt egy órával. A Dow 30-as mutató még növekedni is tudott, egyedül az eddig a növekedés motorjának számító tech szektorban érezhető némi óvatosság, hiszen a Nasdaq indexe 0,4 százalékos veszteségben állt. 
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.