2017. szeptember 19. 13:10

Érdekes összefüggést tártak fel a Bitcoin árfolyamáról. Az ugyanis szoros összefüggést mutat, mennyi érdeklődő akad az internetes keresőkben.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Kifejezetten erős, 91 százalékos korrelációt tárt fel egy most közölt tanulmány a Bitcoin árfolyam emelkedése és virtuális fizetőeszköz iránti érdeklődés között. Az SEMrush nevű keresőmarketinggel foglalkozó vállalkozás tanulmánya szerint 120 millió keresés kapcsolódott a kriptovalutához. Egyértelműen emelkedett a Bitcoin ára dollárban emelkedett, amikor megugrottak az olyan kulcsszavakra való keresések, mint a "Bitcoin", a "Bitcoin ára" és a "Bitcoin értéke".

Azt persze a szerzők is elismerik, hogy a Bitcoin körüli felhajtást a média is generálja, hiszen egyre több ember hall valamit a kriptovalutáról, és ahogy terjed a híre, illetve az az árfolyamnyereség, amit az utóbbi egy évben elért, úgy lesz egyre izgalmasabb a története. Az új érdeklődők egy része pedig végül befektető lesz, tehát az online keresések vételeket generálnak.

Így aránylik a keresések száma és az árfolyam egymáshoz


Ahogy arról már korábban az mfor.hu is írt, a Bitcoin a tavaly év végén még 1000 dollár alatt volt, idén augusztus végére viszont 5000 dollárig száguldott. Az elmúlt hetekben ugyanakkor több elemző temetni kezdte a virtuális pénzügyi eszközt, ami miatt kevesebb, mint két hét alatt 3000 dollárig zuhant a pénz dollárban mért értéke.

mfor.hu