TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2006. november 30. 08:41

Az Angela Merkel vezette német kormány szerdán támogatásáról biztosította azt a tervet, hogy a nyugdíjkorhatárt 65 évről 67-re emeljék. Amennyiben a tervet a parlament is elfogadja, az emelést havonta újabb lépésben 2012 és 2024 között hajtanák végre.

A kormány támogatásáról biztosította a munkaügyi miniszter beterjesztését, hogy növeljék az 55 éven felüliek foglalkoztatását. Németországban jelenleg az 55 éven felülieknek csupán a 45 százaléka dolgozik. A miniszteri javaslat a bérhez kapcsolódó számos támogatást irányoz elő, tovább kedvezményeket a munkaadóknak abból a célból, hogy az 55 éven felüliek foglalkoztatottsága ötven százalékra emelkedjen 2009-ig.

Németországnak komoly problémát jelent a lakosság elöregedése és számának a csökkenése. A német statisztikai hivatal nemrégiben azt közölte, hogy számításai szerint az ország lakossága a jelenlegi 82,4 millióról 2050-re 69-74 millióra fogyatkozik. 2050-re a becsült átlagéletkor ötven évre nő a mostani 42 évről, a nyolcvan éven felüliek száma négymillióról tízmillióra bővül. Eközben a 20 és 64 év közötti munkaképes lakosság száma 39 millióra hanyatlik a jelenlegi ötvenmillióról.

A magyar nyugdíjasok és nyugdíjba vonulók sem veszik majd könnyen az elkövetkező éveket. Erről bővebben délutáni összeállításunkban olvashatnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.