2009. október 28. 04:16

Költségtakarékosan építhető és gazdaságosan működtethető házakat terveztek azok az egyetemisták, akik a Kisház - nagy ötletek című országos pályázaton részt vettek.

A Leier Hungária Kft. által meghirdetett pályázatot Lipusz Roland, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója nyerte. A második helyezést Eredics Dóra, a győri egyetem hallgatója érte el. A harmadik díjat Sárkány Márknak, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójának ítélte oda a zsűri.

A pályázatot ez év nyarán egyetemistáknak, főiskolásoknak hirdette meg a Leier Hungária Kft. olyan családi ház megtervezését kérték a pályázóktól, amely reális lehetőséget kínál a kispénzű, kistelepülésen élő házaspároknak, családoknak házépítési elgondolásaik megvalósítására. A pályázók 100 négyzetméteres lakóterű, összkomfortos családi házat terveztek négytagú famíliák részére. Az otthon felépítéséhez felhasznált építési anyagok összege a munkaerő-költségekkel együtt nem lehetett több bruttó 21 millió forintnál a kiírás szerint.

Bodrossy Attila a díjátadáson elismerőleg szólt a kiírás filozófiájáról, mondván az egyszerű, költségtakarékos megoldások nem jellemzik a magyar házépítési gyakorlatot.


Butor Dezső, a Leier cég főmérnöke közölte: a vállalkozás fontosnak tartja személyes kapcsolatok kiépítését az egyetemi hallgatókkal. Arra törekednek, hogy a jövő építészmérnökeinek gondolkodásmódját megismerjék még mielőtt tervezni kezdik az építőipari újdonságokat. Egyebek között ezek a törekvések motiválták a céget a pályázat meghirdetésére - mondta a főmérnök.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.