<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A vártnál enyhébb uniós dorgálás, illetve a pozitív nemzetközi hangulat is hozzájárult a forint erősödéséhez. Az is kedvező hír lehet, hogy a svájci frank ismét gyengülni kezdett az euróval szemben, és megközelítette az 1,21-es szintet, áll a Commerzbank napi pici kommentárjában.

EUR/HUF (290,50 – 293,50): Majdnem megúsztuk a kohéziós alapok befagyasztását, de végül mégis úgy döntöttek az uniós pénzügyminiszterek, hogy megszavazzák a 2013-as források elzárását. Ezzel szeretnék ösztönözni a kormányt, hogy újabb reformintézkedéseket vezessen be. Június 22-ig kaptunk haladékot, addigra kell prezentálnia a kormánynak egy új, 140 milliárd forintos hiánycsökkentő programot, amit bevételnövelésből, kiadáscsökkentésből vagy ezek kombinációjából kell elérnie. Ha a júniusi csúcson elfogadják Magyarország deficitcsökkentő intézkedéseit, akkor a tegnap megszavazott eljárást azonnal felfüggesztik. Ezzel párhuzamosan az IMF-nek is imponálna egy új hiánycsökkentő csomag, mivel ez segítené az álláspontok közeledését, amit az OECD országjelentés is első helyen szorgalmaz. A forint 291,50-292 között indítja a napot, ami viszonylag erős szint az elmúlt néhány naphoz képest, ami az erősödő dollár mellett nem is olyan rossz teljesítmény.
EUR/USD (1,3000 – 1,3100): Enyhén pozitív csengésű FED kommentár hangzott el tegnap este a kamatdöntő ülés után az Egyesült Államokban. Bernanke úr beleszőtte a mondandójába az elmúlt időszak javulgató adatait (ami főleg a munkanélküliségre vonatkozik). A QE3-as program esélye tovább csökkent, de képletesen szólva az oda vezető ajtót nem csapták be maguk előtt, hiszen a gazdasági helyzet továbbra is törékeny, az eddigi pozitív folyamatok könnyen a visszájára fordulhatnak. A dollár a fenti hírekre erősödéssel reagált az euróval szemben, az EUR/USD árfolyama 1,31-ről ma délelőttre 1,3040-ig esett. Miután az eurozónában a görög dráma lecsengőben van, egyre inkább a fontosabb amerikai makroadatok fogják a kereskedői hangulatot irányítani. Holnap és pénteken például sok fontos adat kerül napvilágra, többek között a februári termelői árindex, a Philadelphia FED-Index és az infláció - utóbbi az előzetes várakozások szerint az USA-ban is gyorsulni látszik.
CHF/HUF (240,00 – 243,00): Thomas Jordan várhatóan kitart az elődje által képviselt árfolyamküszöb mellett, a megkérdezett elemzők nagy többsége erre számít. A deflációs veszély már nem olyan fenyegető az energiaárak meredek emelkedése miatt. A svájci gazdaság már mutat apró pozitív jeleket, így előbb-utóbb el lehet hagyni az árfolyamküszöböt, de Jordan úr korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor lehet szó a küszöb kivezetéséről, ha a piacok megnyugvásával párhuzamosan nem lesz erős kereslet a menedékdevizákra. Egy nappal az SNB kamatdöntő ülése előtt 3 hetes csúcsra ért az euró a frankkal szemben, kizökkenve az 1,2050-1,2060 közötti szűk sávból ma reggel már az EUR/CHF árfolyama az 1,21-es szintet közelíti.
 
mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.