2012. március 14. 09:22

A vártnál enyhébb uniós dorgálás, illetve a pozitív nemzetközi hangulat is hozzájárult a forint erősödéséhez. Az is kedvező hír lehet, hogy a svájci frank ismét gyengülni kezdett az euróval szemben, és megközelítette az 1,21-es szintet, áll a Commerzbank napi pici kommentárjában.

EUR/HUF (290,50 – 293,50): Majdnem megúsztuk a kohéziós alapok befagyasztását, de végül mégis úgy döntöttek az uniós pénzügyminiszterek, hogy megszavazzák a 2013-as források elzárását. Ezzel szeretnék ösztönözni a kormányt, hogy újabb reformintézkedéseket vezessen be. Június 22-ig kaptunk haladékot, addigra kell prezentálnia a kormánynak egy új, 140 milliárd forintos hiánycsökkentő programot, amit bevételnövelésből, kiadáscsökkentésből vagy ezek kombinációjából kell elérnie. Ha a júniusi csúcson elfogadják Magyarország deficitcsökkentő intézkedéseit, akkor a tegnap megszavazott eljárást azonnal felfüggesztik. Ezzel párhuzamosan az IMF-nek is imponálna egy új hiánycsökkentő csomag, mivel ez segítené az álláspontok közeledését, amit az OECD országjelentés is első helyen szorgalmaz. A forint 291,50-292 között indítja a napot, ami viszonylag erős szint az elmúlt néhány naphoz képest, ami az erősödő dollár mellett nem is olyan rossz teljesítmény.
EUR/USD (1,3000 – 1,3100): Enyhén pozitív csengésű FED kommentár hangzott el tegnap este a kamatdöntő ülés után az Egyesült Államokban. Bernanke úr beleszőtte a mondandójába az elmúlt időszak javulgató adatait (ami főleg a munkanélküliségre vonatkozik). A QE3-as program esélye tovább csökkent, de képletesen szólva az oda vezető ajtót nem csapták be maguk előtt, hiszen a gazdasági helyzet továbbra is törékeny, az eddigi pozitív folyamatok könnyen a visszájára fordulhatnak. A dollár a fenti hírekre erősödéssel reagált az euróval szemben, az EUR/USD árfolyama 1,31-ről ma délelőttre 1,3040-ig esett. Miután az eurozónában a görög dráma lecsengőben van, egyre inkább a fontosabb amerikai makroadatok fogják a kereskedői hangulatot irányítani. Holnap és pénteken például sok fontos adat kerül napvilágra, többek között a februári termelői árindex, a Philadelphia FED-Index és az infláció - utóbbi az előzetes várakozások szerint az USA-ban is gyorsulni látszik.
CHF/HUF (240,00 – 243,00): Thomas Jordan várhatóan kitart az elődje által képviselt árfolyamküszöb mellett, a megkérdezett elemzők nagy többsége erre számít. A deflációs veszély már nem olyan fenyegető az energiaárak meredek emelkedése miatt. A svájci gazdaság már mutat apró pozitív jeleket, így előbb-utóbb el lehet hagyni az árfolyamküszöböt, de Jordan úr korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor lehet szó a küszöb kivezetéséről, ha a piacok megnyugvásával párhuzamosan nem lesz erős kereslet a menedékdevizákra. Egy nappal az SNB kamatdöntő ülése előtt 3 hetes csúcsra ért az euró a frankkal szemben, kizökkenve az 1,2050-1,2060 közötti szűk sávból ma reggel már az EUR/CHF árfolyama az 1,21-es szintet közelíti.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.