2012. március 14. 09:22

A vártnál enyhébb uniós dorgálás, illetve a pozitív nemzetközi hangulat is hozzájárult a forint erősödéséhez. Az is kedvező hír lehet, hogy a svájci frank ismét gyengülni kezdett az euróval szemben, és megközelítette az 1,21-es szintet, áll a Commerzbank napi pici kommentárjában.

EUR/HUF (290,50 – 293,50): Majdnem megúsztuk a kohéziós alapok befagyasztását, de végül mégis úgy döntöttek az uniós pénzügyminiszterek, hogy megszavazzák a 2013-as források elzárását. Ezzel szeretnék ösztönözni a kormányt, hogy újabb reformintézkedéseket vezessen be. Június 22-ig kaptunk haladékot, addigra kell prezentálnia a kormánynak egy új, 140 milliárd forintos hiánycsökkentő programot, amit bevételnövelésből, kiadáscsökkentésből vagy ezek kombinációjából kell elérnie. Ha a júniusi csúcson elfogadják Magyarország deficitcsökkentő intézkedéseit, akkor a tegnap megszavazott eljárást azonnal felfüggesztik. Ezzel párhuzamosan az IMF-nek is imponálna egy új hiánycsökkentő csomag, mivel ez segítené az álláspontok közeledését, amit az OECD országjelentés is első helyen szorgalmaz. A forint 291,50-292 között indítja a napot, ami viszonylag erős szint az elmúlt néhány naphoz képest, ami az erősödő dollár mellett nem is olyan rossz teljesítmény.
EUR/USD (1,3000 – 1,3100): Enyhén pozitív csengésű FED kommentár hangzott el tegnap este a kamatdöntő ülés után az Egyesült Államokban. Bernanke úr beleszőtte a mondandójába az elmúlt időszak javulgató adatait (ami főleg a munkanélküliségre vonatkozik). A QE3-as program esélye tovább csökkent, de képletesen szólva az oda vezető ajtót nem csapták be maguk előtt, hiszen a gazdasági helyzet továbbra is törékeny, az eddigi pozitív folyamatok könnyen a visszájára fordulhatnak. A dollár a fenti hírekre erősödéssel reagált az euróval szemben, az EUR/USD árfolyama 1,31-ről ma délelőttre 1,3040-ig esett. Miután az eurozónában a görög dráma lecsengőben van, egyre inkább a fontosabb amerikai makroadatok fogják a kereskedői hangulatot irányítani. Holnap és pénteken például sok fontos adat kerül napvilágra, többek között a februári termelői árindex, a Philadelphia FED-Index és az infláció - utóbbi az előzetes várakozások szerint az USA-ban is gyorsulni látszik.
CHF/HUF (240,00 – 243,00): Thomas Jordan várhatóan kitart az elődje által képviselt árfolyamküszöb mellett, a megkérdezett elemzők nagy többsége erre számít. A deflációs veszély már nem olyan fenyegető az energiaárak meredek emelkedése miatt. A svájci gazdaság már mutat apró pozitív jeleket, így előbb-utóbb el lehet hagyni az árfolyamküszöböt, de Jordan úr korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor lehet szó a küszöb kivezetéséről, ha a piacok megnyugvásával párhuzamosan nem lesz erős kereslet a menedékdevizákra. Egy nappal az SNB kamatdöntő ülése előtt 3 hetes csúcsra ért az euró a frankkal szemben, kizökkenve az 1,2050-1,2060 közötti szűk sávból ma reggel már az EUR/CHF árfolyama az 1,21-es szintet közelíti.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.