2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ugyan a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn reggel felfüggesztették az OTP-t, az eladók így is találtak maguknak célpontot, a Richter és a Mol papírok is erőteljes zuhanással indították a hetet.

A legjelentősebb forgalmú részvénnyel, az OTP-vel hétfőn délelőtt nem kereskedtek, így a forgalom igen alacsony, csupán 2,5 milliárd forint volt a nap első felében. A parkettet ismét az eladók uralták, és a nagyobb forgalmú papírok számottevő veszteséget mutattak.

A Mol 600 forintot, hozzávetőleg 4 százalékot vesztett, míg a Richter majd 1500 forinttal ért kevesebbet, mint pénteken. Kisebb, 2,5 százalékos veszteséggel állt fél 1-kor a Magyar Telekom.

A BÉT-en jegyzett papírokra két ok miatt is komoly nyomás nehezedik. Egyrészt az egyre valószínűbb görög államcsőd miatt általános a kockázatkerülés, amely miatt az európai piacokon mindenütt próbálnak a részvényeiktől szabadulni a befektetők.
Másrészt a Fidesz frakcióvezetőjének azon pénteki bejelentése, mely szerint – a bankok szempontjából jelentős veszteséggel – lehetőséget adnának a devizahiteleseknek a kiszállásra, a magyar eszközök iránti bizalmat duplán aláásta.

Orbán Viktor 1 órától beszél a Parlamentben, ahol – az előzetes tájékoztatás szerint - ismerteti a devizahitelesek helyzetét rendezni szándékozó javaslatait. Ezt követően minden bizonnyal a nap végén lehetőség lesz az OTP részvényekkel való kereskedésre, illetve várhatóan a piac beárazza az esetleges veszteséget is.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!