TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Kismértékben visszaestek hétfőn reggel a vezető európai részvényindexek, miután a befektetők arra számítanak, hogy a legnagyobb vállalatok gyenge eredményeket fognak közölni a negyedik negyedévet illetően. A nemzetközi piacokon a napokban kezdődik meg a gyorsjelentési szezon, ezért kerültek ismét előtérbe a félelmek.

A negyedik negyedéves gyorsjelentések közeledtével a vezető nyugat-európai részvényindexek veszítettek értékükből hétfőn reggel. Elsősorban a várható gyenge profitok vetették vissza az árfolyamokat. A londoni FTSE délelőttig mintegy 0,3 százalékkal gyengült, a német tőzsde vezető indexe, a DAX ennél is nagyobbat esett.

Nyugat-Európában a londoni FTSE 4443 ponton állt hétfőn délelőtt, ami 0,14 százalékkal maradt el a pénteki záróértékétől. A frankfurti tőzsde DAX indexe 0,43 százalékkal gyengült az első néhány órában, de a mi régiónkban is jórészt a mínuszok röpködtek. A Bécsi Értéktőzsde ATX indexe 0,7 százalékot veszített a nap elején, míg Varsóban a WIG 20 1 százalék körüli mínuszban volt a nap első felében. A prágai tőzsde - a BÉT-hez hasonlóan - viszonylag jól tartotta magát, a PX 50 index csak minimális mértékben állt pénteki záróértéke alatt.

3,3 százalékkal esett vissza az STMicroelectronics árfolyama, miután a UBS semlegesről eladásra minősítette le a számítástechnikai cég papírjait. A bank elemzői szerint megvan annak veszélye, hogy az eredmények gyengébbek lesznek a korábbi várakozásoknál. A UBS sem úszta meg azonban a hétfői nyitást: a pénzintézet 4,8 százalékot veszített értékéből, miután vasárnap egy svájci lapban megjelent, hogy 8 milliárd frank lehet a vállalat vesztesége a negyedik negyedévben.


Az EADS árfolyama 4,6 százalékkal esett vissza a nyitást követően, miután a repülőgépgyártó bejelentette, hogy a próbarepülés után még három évig nem fogják szállítani a megrendelt A400M típusú katonai szállítógépeket. Így a legújabb hírek szerint csak a korábban vártnál egy évvel később kezdhetik meg szolgálatukat a típus első gépei.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.