TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Néhány kivételtől eltekintve többnyire csökkentek az árfolyamok hétfőn az ázsiai tőzsdéken.

A forgalom alacsony volt: a globális tőzsdék nem segítették az ázsiai piacokat a tájékozódásban, hiszen a pénteken ünnep miatt tartott zárva Európa és Amerika, ráadásul hétfőn is számos piac "esik ki" hasonló okból a nemzetközi kereskedelemből. Ázsiában például Hongkong, Ausztrália és Új-Zéland tartott zárva hétfőn.

Tokióban a tőzsde vezető részvényeinek árfolyamát követő Nikkei225 index 165,19 ponttal, 2,12 százalékkal három heti mélypontra, 12 135,02 pontra, a tőzsde első szekcióján jegyzett összes részvény árfolyamát követő Topix index pedig 32,19 ponttal, 3,30 százalékkal 1000,57 pontra esett.

Április elsején, a japán vállalatok pénzügyi évének első napján a japán jegybank negyedéves gazdasági helyzetjelentésének (Tankan) csalódást keltő adatai terhelték meg az árfolyamokat. A jegybank gazdaságélénkítő intézkedéseinek reményében a japán tőzsdeindexek a január-márciusi negyedévben közel négy éve a legjobb negyedéves emelkedést érték el. A hétfői Tankan jelentés ezért kapóra jött némi nyereség lefölözéséhez.

A szöuli tőzsde indexét is profitkivétel fordította vissza hétfőn az előzőleg elért három hetes csúcsról. A Kospi index 8,90 ponttal, 0,44 százalékkal 1995,99 pontra csökkent.

Márciusban a kínai feldolgozóipari teljesítmény 11 hónapja a legnagyobb mértékben emelkedett, bár az elemzői várakozásoktól kissé elmaradó mértékben. A sanghaji Composite index 0,11 százalékkal gyengült, a sencseni Composite index pedig 0,50 százalékkal erősödött. A tajvani Weighted index 0,24 százalékkal gyengült, a szingapúri Straits index viszont 0,08 százalékkal erősödött.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.