<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A rekordszint közelébe emelkedett amerikai kötvényhozamok, illetve a tengerentúli tőzsdék esése nálunk is negatív reakciókat váltott ki.

A Wall Streeten kedden napközben tovább nőtt, és 2002 májusa óta legmagasabb szintre, 5,27 százalékra emelkedett a 10 éves amerikai kincstárjegy-hozam, aminek következtében a befektetők eladásba kezdtek a kamatérzékeny cégek, így a kiskereskedelmi és az építőipari vállalatok részvényei esetében. A magasabb kamat gyengébb gazdaságnövekedést feltételez és a piacot az elmúlt időszakban hajtó felvásárlások elé is akadályokat gördíthet.
Mindezek hatására a Dow 1, a Nasdaq 0,9 százalékot esett.

Itthon ennek ellenére viszonylag mérsékelt a pesszimizmus, a piac fél százalékos mínuszban áll az első negyedórát követően.

A vezető részvények közül a Mol és a Richter a tegnapi szinten 24400-on, illetve 36500-on, a többi papír azonban a keddi záróár alatt van. Az OTP 9250, az MTelekom 942 forint.


Egyelőre range-trading, de a támaszokat érdemes figyelni.

Két cég is elkezdte saját papírjait venni:
- A Richter Gedeon Nyrt. 20 ezer darab saját részvény vételére adott tőzsdei megbízást az UniCredit Bank Zrt.-nek.
- Az OTP Bank június 12-én 80 ezer darab OTP részvényt vásárolt 9.378 forintos átlagáron a Budapesti Értéktőzsdén.


Update 1: A piac nagyon nem akarja megadni magát, a rossz hírekre mérsékelten reagáltak mindenütt, míg a fél 3-kor napvilágot látott kiskereskedelmi adat után most ismét mindenki happy. Tény, hogy a kedvező számok utalnak a gazdaság további menetelésére, a GDP növekedésre. Az optimizmust táplálja az is, hogy a növekvő hozamok egyik vesztese a kiskereskedelmi szempont volt, ami iránt visszatérhet a bizalom az USA-ban.

Update 2: Azért az óceán túlpartján is érdekesen interpretálják a történéseket. A kedvező adatra a tőzsdék pluszban nyitottak, ugyanakkor a hozamok is mennek szépen felfele. Immár a lélketaninak tartott 5,25 százalékos szint felett van a 10 éves.

Updat 3: 204,4 pont plusszal fejezte be végül a kereskedést a piac.

Gyérnek mondható 21,7 milliárdos forgalom volt. Az OTP 9469 (+1.8 %), a Mol 24600 (+0,8%), a Richter 36400 (-0,3%), a MTelekom 945 (-0,4%) lett. Tovább ment felefele a Fotex 965 (1,4%), míg némileg korrigált a Rába 1738 (-1,25%).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.