TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vártnak megfelelően 2 százalékon hagyta az alapkamatot az Európai Központi Bank (EKB), várhatóan márciusban kerülhet majd sor a további csökkentésre, ha a közben megjelenő makroadatok indokolttá teszik. Tavaly november óta 3,75 százalékról jött le az eurózóna kamatszintje, azaz az EKB nem ugrott akkorákat, mint a brit jegybank.

Marad 2 százalékon az alapkamat az eurózónában - döntöttek csütörtökön az EKB tanácstagjai. Azt szinte biztosra lehetett venni, hogy most nem lesz újabb kamatcsökkentés, mivel már a múlt hónapban utalt rá Jean-Claude Trichter jegybankelnök, hogy legközelebb márciusban lesz fontos "randevú" a döntéshozók számára.

Az Európai Központi Bank tavaly november elején kezdte a mostani kamatcsökkentési hullámot, akkor első lépésben 50 bázisponttal 3,25 százalékra csökkent a kamatszint. Azóta további 1,25 százalékot vágott az európai jegybank, a kamat már januárban elérte mostani 2 százalékos szintjét, most tartás következett.

Azt már a januári ülés után kijelentette Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke, hogy a következő fontos ülés márciusban lesz a központi bank számára, ezért szinte biztosra lehetett venni, hogy most nem fog tovább csökkenni a kamat.

A jegybankok általában a kamat csökkentésével próbálják felpörgetni a gazdaságot, így lehet megakadályozni a súlyosabb recessziót. A Bank of England például ezért csökkentette újabb 50 bázisponttal a kamatot csütörtöki ülésén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.