TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az amerikai piacok az év első kétharmadában jó teljesítményt nyújtottak, ami elsősorban a technológiai óriásoknak, így az Amazonnak köszönhető. Az egyik, sokmilliárd dollárral gazdálkodó alap vezetője elmondta, miért szeretik a befektetők annyira ezt a céget.

Az irányadó amerikai tőzsdeindexek történelmi rekordon állnak, ami már önmagában is jelzi, nincs rossz évük a részvényekbe fektetőknek. A legfontosabbnak tekintett mutatók (DJIA, S&P 500 vagy éppen a Nasdaq Composit) mind 10 százalék feletti emelkedésben van a tavalyi év végéhez hasonlítva.

A részvények egy része persze túlszárnyalta az átlagot, míg más vállalatok alulteljesítők voltak. Az eminens csoport legismertebb tagjai alapján született a cégnevek kezdőbetűiből egy rövidítés is, a FAANG, amely mögött egyebek mellett a Facebook, az Amazon, a Google és a Netflix is ott található. Ezek a vállalatok ugyanis jócskán túlszárnyalták a piaci benchmarkot. Ennek ellenére, vagy úgy talán helyesebb, hogy éppen ezért a befektetők sokkal szívesebben vásárolnak ezeknek a cégeknek a papírjaiból.

A siker mögött persze nem csupán az elrugaszkodott részvényárak, hanem – az elemzők szerint – fundamentumok is vannak. Az Amazon például a nagy kedvence Justin White-nak, aki a 4 milliárd dolláros vagyonnal bíró T.Rowe Price New America Growth Fund alapkezelője. Szerinte az egykori könyváruház mára egy több lábon álló holding, amely éppen olyan tudatosan terjeszkedik az alaptevékenységének számító kiskereskedelemben, ennek fontos momentuma volt nyáron a Whole Foods Market természetes élelmiszerek eladásáról ismert bolthálózat megszerzése. Emellett a technológiai szolgáltatások piacán is megkerülhetetlen szereplő, az egyik legnagyobb informatikai felhőszolgáltató.


Azt sem tartja jogos kritikának, mely szerint az Amazon főnökét Jeff Bezost a pénzügyi eredményeknél jobban érdekli a növekedés, az alapkezelő szerint ugyanis a dinamikus terjeszkedés éppen az szolgálja, hogy később még nagyobb nyereséget érjen el a vállalat. Justin White úgy látja, azáltal, hogy az idei évben belépett a fizikai üzletekkel rendelkező kiskereskedelmi vállalatok közé, aligha az Amazon, sokkal inkább a hagyományos áruházak kerülnek lépéskényszerbe. Addig azonban amíg a Whole Foods Market révén az amazon új vásárlókat szerez, ő maga az e-kereskedelemben olyan piaci ismeretekkel és előnnyel rendelkezik, hogy azt aligha fenyegeti bármelyik hagyományos kiskereskedelmi vállalat, amely esetleg a virtuális térben szeretne új vásárlókra szert tenni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.