<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ugyan a nagy padlózás egyéves évfordulóját csupán néhány napja "ünnepeltük", ismét megindult a hajrá, hogy a túlértékelt eszközök árát meddig lehet felstrófolni. Egyelőre mindenki lubickol az olcsó pénzben, a várható következményekkel pedig senki sem hajlandó szembenézni.

Ma már a Goldman Sachs (GS) is emlismeri, hogy túlértékeltek a modelljei alapján a feltörekvő országok valutái, bár azt is hozzáteszik, mégis venni kell őket, mert még feljebb mehetnek. Érdemes ezt a gondolatot, mint a jó bort a szájban, ízlelgetni. A GS az egyik legoptimistább a "streeten", ez a befektetési bank teremtette meg a BRIC fogalmat (Brasil, Russia, India, China), de már a bullish modelljei is azt mondják, ezeken a szinteken nem látnak fundamentális alapot a piacok, így a devizák további erősödéséhez. Nem baj, vegyük azért.


Azonban nem csak ezen a piacon találkozunk hasonló történésekkel. Felmerül, miért lett olyan kapós az OTP hirtelen? Alig pár nap alatt 1300 forintot ment, és mehet még akár 9000-ig, legalábbis a Nomura szerint. Ez csak egy példa, de ezer másik lenne. Ott van a forint is, nagyon szépen letört 263-264-nél, csak kérem NE magyarázzunk bele ebbe olyat, hogy a választások éppen jókor jönnek ("investors are bullish on the hungarian currency because elections...").

Az ilyen utólag keresünk magyarázatot jellegű újságíró-foglalkoztató hírek információtartalma zéró. Azért ment a héten eddig a HUF, mert lefordult, sokan figyelték ezt a formációt, a piac általános kedve jó volt, és még többen "rácuppantak". Ennyi. És még mehet 255-ig, a következő szintig. DE nem azért - a választások végeredményétől teljesen függetlenül - mert kitalálja valaki, hogy a következő kabinet olyan jó lesz...

És akkor még ott egy csomó más termék, és piac, hiszen hasonló a sztori a több nyersanyaggal, Kínával, stb. Persze ott van egy fundamentális alaptrend, de azért nézzük már meg milyen szinteken vagyunk.. .

A nulla százalékos banki kamat csodákat tesz. Itt nem számítanak a hosszú távú problémák, amit figyel mindenki, azok a technikai szintek, RSI és sok más egyéb. Most ez kell a népnek, ezt adják neki. Amíg valami nagy gixer nem jön, és nem szembesülnek a befektetők azzal, hogy milyen magasra kergettük az OTP-t, addig ez így lesz. Kis korrekció, kivárás, nem történik semmi, nincs nagy eladó, gyorsan vegyük vissza. Bugyuta-investing. Ez van, ezt kell szeretni, kár mérgelődni rajta, alkalmazkodni kell hozzá. Nem kérdezni kell, főleg nem mondogatni, hogy "nem értem a forint mit keres itt..."

Csak menj a tömeg után, amíg az meg nem fordul.
Hajrá OTP 7k.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.