2011. október 26. 08:01

A európai adósságválság miatt felértékelődött a jen, mint menedék valuta, így a második világháború óta nem látott szintre erősödött a dollárral szemben kedden.

A japán jen kedden egészen 75,74 dollárig erősödött, ami több, mint fél évszázados rekord.

A japán pénzügyminiszter, Jun Azumi szerint a kormány mindent megtesz, hogy megfékezze a jen erősödését, ami nem lesz egyszerű, hiszen az euróválság és az amerikai recesszió miatt a befektetők menedék befektetésként tekintenek a devizára. A japán jegybanktisztviselői egy nagyobb monetáris lazításról dönthetnek, ami egy 50 ezer milliárd jenes, avagy 657,7 milliárd dolláros eszközvásárlási programot, és egy 5 ezer milliárd jenes két évnél hosszabb lejáratú kötvényvásárlást jelent, írta a Nikkei nevű újság.

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos kereskedési rendszer   

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.