2011. október 26. 08:01

A európai adósságválság miatt felértékelődött a jen, mint menedék valuta, így a második világháború óta nem látott szintre erősödött a dollárral szemben kedden.

A japán jen kedden egészen 75,74 dollárig erősödött, ami több, mint fél évszázados rekord.

A japán pénzügyminiszter, Jun Azumi szerint a kormány mindent megtesz, hogy megfékezze a jen erősödését, ami nem lesz egyszerű, hiszen az euróválság és az amerikai recesszió miatt a befektetők menedék befektetésként tekintenek a devizára. A japán jegybanktisztviselői egy nagyobb monetáris lazításról dönthetnek, ami egy 50 ezer milliárd jenes, avagy 657,7 milliárd dolláros eszközvásárlási programot, és egy 5 ezer milliárd jenes két évnél hosszabb lejáratú kötvényvásárlást jelent, írta a Nikkei nevű újság.

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos kereskedési rendszer   

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.