2017. március 23. 07:40

A Mol Nyrt. igazgatósága a részvények 1:8 arányú felaprózását javasolja megszavazni a társaság április 13-án tartandó éves közgyűlésén - derül ki a Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda éjjel megjelent közgyűlési dokumentumokból.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A jelenlegi 1000 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényeket 125 forint névértékű részvényekre váltják át. A társaság 102 milliárd forintot meghaladó alaptőkéje így 102 428 103 darab helyett 819 424 824 darab részvény testesíti majd meg.

A közgyűlési előterjesztés a javaslatot azzal magyarázza, hogy a Mol részvények 20.000 forint körüli tőzsdei árfolyama többszöröse a BÉT prémium szegmensét alkotó részvények 3.500 forintos átlagos árfolyamának. A részvényfelaprózás jellemzően forgalom- és likviditásnövelő, a váltás után alacsonyabb árfolyam megkönnyíti a kisbefektetők kereskedését Mol részvényekkel. Az igazgatóság részvényenként 625 forint osztalék kifizetését javasolja a tavalyi 567 forint után. A saját részvények várható számát is figyelembe véve 58 milliárd forint osztalék kifizetésével számol a javaslat.

Az igazgatóság javaslatot tesz Molnár József igazgatósági tag, valamint Dr. Chikán Attila és John I. Charody felügyelő bizottsági tag újraválasztására, és Dávid Ilona, Bártfai-Mager Andrea és Vladimír Kestler beválasztására a felügyelő bizottságba. Az igazgatóság javasolja továbbá Ivan Mikloą, Dávid Ilona valamint Bártfai-Mager Andrea audit bizottsági taggá történő megválasztását.

MTI