2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mérsékelt emelkedéssel nyitott csütörtökön a BUX index, mely délelőtt szűk fél százalékkal állt tegnapi értéke felett. A tegnapival ellentétben ma éppen a Richter maradt le, a többi vezető részvény kismértékben erősödni tudott, de például az OTP sem lehet különösebben büszke oldalazására.

22 249 ponton állt a kereskedés első felében a BUX index, ez 0,61 százalékkal volt magasabb a tegnapi záróértéknél. A forgalom átlagos volt az első órákban, több mint 5,5 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége javítani tudott a nyitás után, csak a Richter lógott ki a sorból negatív irányban. Az OTP az első néhány óra után 5770 forintba került, ami 0,35 százalékkal volt magasabb a tegnapi árfolyamnál. A jelek szerint nincs komoly hatással a bankpapírra az a reggeli hír, mely szerint az orosz Sberbank mellett az OTP is pályázik a Volksbank kelet-közép-európai leányvállalatainak megvételére. A Mol a nap elején 1,71 százalékot javított az elmúlt napok siralmas teljesítménye után, így 20 240 forintot értek az olajcég papírjai. Eközben a Magyar Telekom négy forinttal lett drágább, 575 forintért cserélt gazdát.

Felemás hangulatban indult a nap a gyógyszergyártók piacán: a Richter a nap első felében 37 390 forintba került, ami 0,56 százalékkal alacsonyabb volt a tegnapi árnál, míg az Egis 0,92 százalékos emelkedést követően 19 175 forintba került.

A forint erősödéssel nyitott a bankközi devizapiacon, az euró délelőtti 264,40-es jegyzése 0,06 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapinál. A dollárral szemben 184,65-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 219,73-as árfolyama 0,16 százalékkal volt alacsonyabb, mint tegnap.

A vezető európai részvénypiacokon is pozitív hangulatban indult a nap: a londoni FTSE délelőtt 0,44 százalékkal állt szerdai záróértéke felett, míg a frankfurti DAX 0,46 százalékos pluszt mutatott. Régiónkban a varsói WIG 20 mínuszos nyitás után délelőttre 0,17 százalékkal kapaszkodott tegnapi értéke fölé.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!