2p

Erősödéssel kezdte a rövid hetet a BUX index, mely a keddi kereskedés első felében bő fél százalékkal állt múlt pénteki záróértéke felett. A vezető részvények mindegyike javítani tudott, de igazán kimagasló teljesítményre egyelőre nincs példa. Közben a forint továbbra is jól tartja magát, maradt 264-265 között az árfolyam.

24 122 ponton állt a keddi kereskedés első felében a BUX index, ez 0,66 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom egyelőre elmarad az átlagostól, az első órákban alig másfél milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között a piacon.

A vezető részvények szinte kivétel nélkül erősödéssel kezdtek, de egyelőre nincs példa komoly szárnyalásra. Az OTP 0,66 százalékos drágulás után 6280 forintba került, míg a Mol 24 540 forintos ára 0,90 százalékkal volt magasabb a péntekinél. Eközben a Magyar Telekom három forinttal drágulni tudott, 611 forintba került a nap első felében.

Jól indult a nap a Richter számára is a piacon, a nagyobbik gyógyszercég papírjai délelőtt 38 075 forintba kerültek, ami 0,58 százalékos drágulást jelentett, míg a szektortárs Egis ugyanúgy 19 815 forintba került, mint a pénteki záráskor.

Jól folytatta a forint is kedd reggel a bankközi devizapiacon: a 264,20-as euróárfolyam 0,29 százalékkal maradt el a hétfőitől. A dollárral szemben 180,92-nél állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 206,44 forintba került.

A vezető európai részvénypiacokon is jól indult a nap: a londoni FTSE az első pár óra után 0,37 százalékkal állt tegnapi értéke felett, a frankfurti DAX pedig 0,4 százalékos pluszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 néhány pontos mínuszban állt, de fokozatosan kapaszkodott felfelé.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!