<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Alig indult el a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, máris felfüggesztették az E-Star papírjainak kereskedését. Pedig most egyik irányba sem történt jelentős elmozdulás, valószínűbb, hogy a menedzsment készül fontos bejelentéssel, erre utal, hogy a kötvények kereskedése is szünetel.

Fél órával a nyitás után 435 forinton felfüggesztették az E-Star részvényeinek kereskedését. Az árfolyam 1,16 százalékkal volt magasabb a péntekinél. Ezzel egyidőben az E-Star2012/A, a E-Star2014/A, az E-Star2015/A, a E-Star2016/C típusú kötvények kereskedése is megállt.

A felfüggesztés oka egyelőre nem ismert, de az előjelekből arra lehet következtetni, hogy fontos bejelentésre készül a vállalat menedzsmentje. Mint ismert, az E-Starnak október 24-én jár le egy kötvénye, melynek refinanszírozása egyelőre nincs megoldva. Lehetséges, hogy a cég menedzsmentje most ezzel kapcsolatos bejelentésre készül.

"A Kibocsátó 2012. október 15-én arról tájékoztatta a Tőzsdét, hogy az elkövetkező napokban a társaság olyan nagy horderejű bejelentéseket kíván tenni, melyek az általa kibocsátott részvények és kötvények árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatják, erre tekintettel kérte részvényei és kötvényei kereskedésének felfüggesztését" - olvasható a BÉT honlapján. A hír szerint a szerdai zárásig tart a felfüggesztés. 

mfor.hu