2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 288,48 pontos, 1,05 százalékos emelkedéssel, 27 812,89 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 16,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: míg a nemzetközi indexek csökkentek, a BUX több mint 1 százalékos pluszban zárta a napot, amihez nagyban hozzájárult az OTP erősödése.

Hozzátette: az OTP jó negyedéves jelentésének köszönhetően jelentős vételi erő alakult ki a magyar bankpapír piacán, több mint 13 milliárd forintos forgalomban kereskedtek a részvénnyel, a BÉT teljes forgalma 16,7 milliárd forint volt. Egy átlagos nyári napon a magyar börze forgalma csupán 5-10 milliárd forint között mozog - mondta.

A magyar piacon uralkodó pozitív hangulat átterjedt a többi vezető részvényre is, hiszen a Mol és a Magyar Telekom árfolyama is emelkedett az előző naphoz képest, csupán a Richter stagnált.

A KBC Equitas az MTI-nek eljutatott kommentárjában kiemelte: a magyar parketten tapasztalható jó hangulat az OTP jó negyedéves gyorsjelentése mellett a második negyedéves bruttó hazai termék (GDP) adattal is magyarázható, hiszen éves alapon 2,6 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, a várt 1,9 százalék helyett.

Az OTP gyorsjelentését követően a magyar bankpapír árfolyama 7100 forint fölé emelkedett, ami az elemzés szerint azt jelenti, hogy a befektetők a rekordprofitra koncentráltak, a cég jelentését nagyon pozitívan fogadták.

A Mol 0,29 százalékkal 17 300 forintra erősödött, az OTP-részvények ára 2,44 százalékkal 7149 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 1,38 százalékkal 441 forintra emelkedett, a Richter-papírok árfolyama nem változott 5680 forintot ért.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!