Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vártnál jobb GDP adat, és vállalati eredmények segítettek, de a piac így sem tudott erősödni. A Mol és a Telekom továbbra is csak "küzd".

Folytatódott a sorminta (egy emelkedő, egy csökkenő hét) a magyar piacon. Az előző heti óriási felső kanócra megjött a csökkenő válasz, áll a Raiffeisen heti összefoglalójában. Az index járt az 50 hetes mozgóátlaga (18620) és a 18500 pont alatt is, de a jobb vállalati eredményeknek és gazdasági adatoknak (GDP) köszönhetően sikerült a korábbi két hét zárószintjéhez közel befejezni a hetet. A forgalom csak enyhén csökkent és így a negyedéves átlag fölött marad.

A Mol az elmúlt 9 hétből immár 8-adszorra zárt alacsonyabban. Pedig az olajcég 3. negyedéves számai jobbak lettek a vártnál. Főleg a tisztított EBITDA, EBIT és nettó eredmény sorok haladták meg a korábban számítottakat. A finomítói üzletág a kihívásokkal teli környezetben is erős számokat hozott, köszönhetően a hatékonyság javításnak, amelynek később is érezhető eredményei lesznek. Azonban a Mol-INA ügy nem csitul, ami jelentős bizonytalanságot kölcsönöz a részvényárfolyamnak. Egyre valószínűbb, hogy a Mol áruba bocsátja horvát leányát. Az árfolyam 2011 szeptember óta nem zárt ilyen alacsonyan. Támaszt a 14000/13800 forintot képez, míg emelkedéshez legalább a 14800 forintot kellene meghaladnia, vélik a Raiffeisen elemzői.

Az OTP is a héten közölte eredményszámait. A bank vegyes számokat közölt - 31 milliárd forintos ukrán goodwill leírás, de 2008 óta nem látott alacsony NPL mutató és céltartalék. A CFO szerint a jövő évben pozitív fordulat várható Oroszországból. Időszerű lenne, mert megint csalódást keltő eredményt produkált. Itt a végleges devizahiteleseket kimentő csomag részletei tartják bizonytalanságban az árfolyamot. A papír nem bír az 50 hetes mozgóátlagával (4529), de pozitív, hogy a hét közben meglátogatott 4400 forint alatti szinteket szignifikánsan elhagyta. Támaszt a 4500 forint nyújt a 4400 forint előtt, míg cél a 4600 fölött zárni. Az emelkedő trend komoly veszélyben van.

A Magyar Telekom újabb történelmi mélységben zárt, az év 5. legmagasabb heti forgalma mellett. Itt erőteljesen érezhető a csökkenő trend. Támaszt nem tudunk kijelölni, de az emelkedéshez legalább a 280/285 forinot el kellene hagyni. Az osztalék sorsa a frekvenciatender költségétől függ, amire akár csak jövő év elején kerülhet sor.

A Richter folytatta emelkedő trendjét. A papír az elmúlt 8 hétből hetedszerre emelkedik. A papír heti csúcs közelében zárt. Azonban az MSCI indexbe való bekerülés híre hó végére lecsenghet és a 2010 novembere óta nem látott szintektől elbúcsúzhatunk. Cél lenne a 4500 forint meghaladása, míg támaszt a 4400 forint és a 4200 forint nyújt. A forgalom maradt a negyedéves átlag fölött, bár mérséklődött az előző héthez képest.

A Servier a héten megkezdi az Egis kiszorítását, miután a 28000 forintos felvásárlási árnak köszönhetően 96,43 százalékot szerzett a cégben. A pozitív külföldi hangulat és befektetési lehetőséget kereső pénzmennyiség kedvező hatással lesz.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.