1p

A Generali Alapkezelő szerint 10 százalékos emelkedést tartogathatnak még idén a részvénypiacok.

Pillár Zsolt, az alapkezelő befektetési igazgatója úgy véli, hogy a következő három hónapban még nem valószínű egy újabb emelkedő trend kibontakozása, inkább oldalazó ármozgások várhatók, ám a negyedik negyedévben  jelentősebb tőzsdei emelkedésre van esély, ekkor a vezető tőzsdeindexek akár 10 százalékkal is nőhetnek.

A Generali Alapkezelő csütörtökön közölt elemzése szerint a világ részvény- és kötvénypiacainak mozgását az idei harmadik negyedévben is elsősorban az Európa adósságválságával kapcsolatos fejlemények befolyásolják majd. A tőkepiacoknak átmenetileg megnyugvást jelenthetnek az európai államok által bejelentett költségvetési kiigazító intézkedések. Ezzel összefüggésben kivárás és alacsonyabb forgalom jellemezheti majd a piacokat.

A negyedik negyedévben viszont már beindulhat a globális részvénypiacok növekedése, amennyiben a második és harmadik negyedéves vállalati eredmények alátámasztják a korábbi optimista várakozásokat.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!