<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Generali Alapkezelő szerint 10 százalékos emelkedést tartogathatnak még idén a részvénypiacok.

Pillár Zsolt, az alapkezelő befektetési igazgatója úgy véli, hogy a következő három hónapban még nem valószínű egy újabb emelkedő trend kibontakozása, inkább oldalazó ármozgások várhatók, ám a negyedik negyedévben  jelentősebb tőzsdei emelkedésre van esély, ekkor a vezető tőzsdeindexek akár 10 százalékkal is nőhetnek.

A Generali Alapkezelő csütörtökön közölt elemzése szerint a világ részvény- és kötvénypiacainak mozgását az idei harmadik negyedévben is elsősorban az Európa adósságválságával kapcsolatos fejlemények befolyásolják majd. A tőkepiacoknak átmenetileg megnyugvást jelenthetnek az európai államok által bejelentett költségvetési kiigazító intézkedések. Ezzel összefüggésben kivárás és alacsonyabb forgalom jellemezheti majd a piacokat.

A negyedik negyedévben viszont már beindulhat a globális részvénypiacok növekedése, amennyiben a második és harmadik negyedéves vállalati eredmények alátámasztják a korábbi optimista várakozásokat.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.