<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Az amerikai optimizmus adhatja meg az alaphangot a pesti parketten is. Tegnap a tengerentúlon a Dow 1,4 százalékot ugrott, miközben a kötvényhozamok 5,2 százalékig estek. A kedvező hírek hatására a feltörekvő piaci devizák, így a forint is erősödött.

Amerika a tegnapi kiskereskedelmi adatok lendületet adtak a tengerentúli börzéknek, jelezve, hogy a medvének még várnia kell, egyelőre továbbra is a bika az úr a piacon.

Itthon a piac valószínűleg veszi a 26600 feletti ellenállást, és ismét a 27000-es szintet veheti utánna célba.

Céges híreket illetően az Orco mai piacra lépése érdemel említést, az ingatlanberuházással és hasznosítással foglalkozó cég vezetői szerint a papír a következő felülvizsgálatkor bekerülhet a Bux-kosárba, ami a kisbefektetők számára is érdekessé teheti a részvényt.

Megoszlik a szakma véleménye, mennyire sikeres a kis cégeket a tőzsdére terelni szándékozó akció, ám a GKM és a Bét két éve elindított programja folytatásaként, újra meghirdeti a tőzsdei bevezetésre készülő gazdasági társaságoknak szóló pályázatát. Mint a tőzsde közleménye fogalmaz a 2006-ban meghirdetett pályázaton három cég nyert el támogatást, melyek közül az RFV Zrt. tőzsdei bevezetése már sikeresen meg is történt, míg az Orco Property Group S.A. listázása folyamatban van. A pályázati keretössze 100 millió forint.

A mai nyitóárakat tekintve minden felele kezdett a Bux 200 pontos pluszban áll. A Mol 24800, az OTP 9570, a MTelekom 952, míg a Richter 36600 forint.

A forint erősebben nyitott csütörtökön a bankközi devizapiacon, az eurót kilenc óra körül 252,80/253,00 forinton jegyezték a szerdai 253,60/70 forint után. A devizapiacok megnyugodtak a szerdai hektikus ingadozás után, amit az amerikai tízéves kincstárjegy 5,33 százalékig ugró hozamszintje idézett elő. Csütörtökre 5,20 százalékig esett vissza az amerikai állampapír hozama, ami jót tett a feltörekvő piaci devizáknak, a forinttal együtt erősödött a lengyel zloty is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.