2007. szeptember 26. 08:44

Too much many chasing very few opportunities...

Tegnap ismét képet kaptunk róla, hogy milyen gáz van az USA lakáspiacon. Kit érdekel? Jött egy újabb adat, mely a fogyasztói bizalom jelentős csökkenéséről adott tanubizonyságot. És?

A reakció az adatokra: USA pluszban zárt. Well, ez annyit jelent, hogy BB szépen bohócot csinál magából. Annyira kellett csak, hogy megmutassa: "itt vagyok srácok, vállaljátok a kockázatot amit csak tudtok, én majd a csapattal megmentelek titeket!". Mert ugye mi más is az üzenete a kamatvágásnak a jelenlegi piaci szintek és reakciók tükrében? A részvénypiacok az USA-ban új csúcs közelében, több részvény is all-time-high-on. Most akkor még sem akkora a lakáspiaci gáz, hogy az bedöntené amerikát és vele a világot? Hmm.

Két dolog:

  • a piacban hihetetlen erősen benne van, hogy amikor 2003-ban leesetek a papírok alacsony szintre senki sem vett hanem mindenkivel adatták el a részvényeket. Sokan csak túl későn jöttek vissza a piacra, és eddig minden esést meg kellett venni - nem volt ez másképp a múlt hónapban sem. Mindenki az olcsó részvényekről beszél - bár ha a NASDAQ-ot megnézem, sok papírt nem neveznék már annak... . Szóval a játék résztvevői kezdenek immunisak lenni a negatív hírekre. Mint ahogy ez a korábbi években a terrorcselekményekre volt igaz. Először recesszió lett belőle, aztán 15% esés aztán 5% végül csak egy rezzenés... .

  • BB vágása még nem jelent semmit, hiszen ha megnézzük amennnyivel lejöttek a hozamok, annyival emelkedett kb. a bankok finanszírozási költsége is. Szóval, a hitelek nem hogy nem lettek olcsóbbak, sőt a bankok most sokkal szigorúbban fognak elbírálni bejövő kérelmeket, így a hitelezésben semmi enyhítés nem történt a vágással.

A részvényvilág kétpólusú lett: mindent adni, ami az USA lehetséges lassulásától függ: USA belső fogyasztásától függő papírok, lakáspiaccal összefüggő nevek, és venni az export cégeket és bármi módon Ázsiával összefüggésbe hozható neveket. Ja és persze a BIG CAP Tech papírokat. Amiben up momentum van azt veszik tovább, amiben nincs azt meg adják... . Egyszerű, de műkszik. Meddig? Jövőre minden eldől. Vagy egy brutális részvényrally lesz, vagy amiket eddig húztak csúnyán elnáspángolják.

De még itt van az október, amikor mindig volt vmi kis esés a tőzsdén, amiből lehet egy kis mikuáls-rally-t fabrikálni. Talán a legjobb stratégia az, ha megtartjuk részvényeinket és egy kis puttal bebiztosítjuk.

Láthatóan én is még bizonytalan vagyok, technikai alapon venni kéne, de fundamentálisan meg nem.... .

Egy ami tuti, az inflációt azért nem feledném el, mert egyre csak nő a veszélye... . A hozmagörbe egyre meredekebb lesz, amíg a FED abba nem hagyja a vágást. A dollár esése is addig fog tartani. Minden rally-t a hosszú oldalon arra használnék, hogy pozíciót leépítsek. Buy TIPS.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.