2011. október 20. 09:40

Egyelőre olyan hírek keringenek, hogy nincs megegyezés a franciák és a németek között. Ha át tudják vágni a gordiuszi csomót, akkor jöhet a stabilizáció, sőt akár egy kisebb forintrali is, de ellenkező esetben 300 fölé is kerülhet az euró/forint árfolyama, írja a Commerzbank csütörtöki devizapiaci elemzésében.

EUR/HUF: A piaci szereplők türelme egyre inkább fogyóban van, a döntéshozó politikusok láthatóan komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megoldást találjanak és létrejöjjön a konszenzus a görögök ügyében. Nicolas Sarkozy úgy utazott ma Frankfurtba, hogy épp megszületett a gyermeke, mégis ő inkább Angela Merkelhez repült, hogy folytassák az egyeztetést vasárnapra készülve. Jean-Claude Juncker, az ECOFIN tömörülés elnöke, Christine Lagarde az IMF vezetője is jelen volt a frankfurti operaházban, ahol egész este tanácskoztak.

Egyelőre olyan nem hivatalos hírek keringenek, hogy nincs megegyezés a franciák és a németek között, ebből fakadóan 296,50-ról 298,50 fölé szúrt az EUR/HUF árfolyama. Ha át tudják vágni a gordiuszi csomót, akkor jöhet a stabilizáció, sőt akár egy kisebb forintrali is, de ellenkező esetben 300 fölé is kerülhet az euró/forint árfolyama.

EUR/USD: Mérsékelt dinamizmussal, de legalább növekszik az amerikai gazdaság, ez derül ki összességében a tegnap este közzétett ún Bézs könyvből. Az USA gazdaságában nem történt sok vátozás, a lakossági fogyasztás enyhén emelkedik, a munkanélküliség viszont nem akar csökkenni a meglehetősen magas, 9,1 százalékos szintről.

A devizapiacokat egyébként az Egyesült Államok gazdasági állapota csupán másodlagosan érdekli, mindenki Európára szegezi tekintetét. Az euró/dollár árfolyama ma reggel csökkenést, tehát dollárerősödést mutat, ami szépen jelzi azt, hogy a hangulatot a kockázatkerülés jellemzi, az USD/HUF kurzusa 216 felett jár.

CHF/HUF: Ismét felröppent a hír, hogy az SNB magasabb szintre tenné az árfolyamküszöböt, de ezek csak kósza pletykáknak bizonyultak. Nem is lenne logikus lépés az EU, illetve a G20-ak találkozói előtt megalapozatlan döntést hozni. Ha ugyanis nem születik megoldás, akkor egy magasabb  EUR/CHF árfolyam védésével az SNB komoly veszteségeket szenvedne el. A CHF/HUF árfolyam a forint gyengülésével újra a 240-es szintet ostromolja.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.