2011. október 20. 09:40

Egyelőre olyan hírek keringenek, hogy nincs megegyezés a franciák és a németek között. Ha át tudják vágni a gordiuszi csomót, akkor jöhet a stabilizáció, sőt akár egy kisebb forintrali is, de ellenkező esetben 300 fölé is kerülhet az euró/forint árfolyama, írja a Commerzbank csütörtöki devizapiaci elemzésében.

EUR/HUF: A piaci szereplők türelme egyre inkább fogyóban van, a döntéshozó politikusok láthatóan komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megoldást találjanak és létrejöjjön a konszenzus a görögök ügyében. Nicolas Sarkozy úgy utazott ma Frankfurtba, hogy épp megszületett a gyermeke, mégis ő inkább Angela Merkelhez repült, hogy folytassák az egyeztetést vasárnapra készülve. Jean-Claude Juncker, az ECOFIN tömörülés elnöke, Christine Lagarde az IMF vezetője is jelen volt a frankfurti operaházban, ahol egész este tanácskoztak.

Egyelőre olyan nem hivatalos hírek keringenek, hogy nincs megegyezés a franciák és a németek között, ebből fakadóan 296,50-ról 298,50 fölé szúrt az EUR/HUF árfolyama. Ha át tudják vágni a gordiuszi csomót, akkor jöhet a stabilizáció, sőt akár egy kisebb forintrali is, de ellenkező esetben 300 fölé is kerülhet az euró/forint árfolyama.

EUR/USD: Mérsékelt dinamizmussal, de legalább növekszik az amerikai gazdaság, ez derül ki összességében a tegnap este közzétett ún Bézs könyvből. Az USA gazdaságában nem történt sok vátozás, a lakossági fogyasztás enyhén emelkedik, a munkanélküliség viszont nem akar csökkenni a meglehetősen magas, 9,1 százalékos szintről.

A devizapiacokat egyébként az Egyesült Államok gazdasági állapota csupán másodlagosan érdekli, mindenki Európára szegezi tekintetét. Az euró/dollár árfolyama ma reggel csökkenést, tehát dollárerősödést mutat, ami szépen jelzi azt, hogy a hangulatot a kockázatkerülés jellemzi, az USD/HUF kurzusa 216 felett jár.

CHF/HUF: Ismét felröppent a hír, hogy az SNB magasabb szintre tenné az árfolyamküszöböt, de ezek csak kósza pletykáknak bizonyultak. Nem is lenne logikus lépés az EU, illetve a G20-ak találkozói előtt megalapozatlan döntést hozni. Ha ugyanis nem születik megoldás, akkor egy magasabb  EUR/CHF árfolyam védésével az SNB komoly veszteségeket szenvedne el. A CHF/HUF árfolyam a forint gyengülésével újra a 240-es szintet ostromolja.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.