2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A meghirdetett mennyiségnél 7 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 18 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 110,02 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel 25 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 21 bázisponttal alacsonyabb, 1,15 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,14 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 45,37 milliárd forint ajánlatából 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 14 bázisponttal alacsonyabb, 1,78 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,72 százalék volt.

Íme a legújabb magyar stadion, Kisvárdán épül

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 17,61 milliárd forintból 10 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,97 százalék volt, 12 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,89 százalék volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!