2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idei piaci folyamatokat alapul véve a Heineken Hungária Zrt. mintegy 2 milliárd forinttal kisebb árbevétellel számol ebben az évben, mint tavaly - közölte Benedek László, a társaság értékesítési igazgatója szerdán egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Mint elmondta, az idei év első nyolc hónapjában a cég értékesítése a mennyiséget tekintve mintegy 5 százalékkal csökkent, árbevétele 3 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. Mindezt a magyar sörpiacon tapasztalható nyolc százalékos visszaeséssel és a lakossági vásárlóerő csökkenésével magyarázta.

A cég nettó árbevétele 31,5 milliárd forint volt az első nyolc hónapban. Az év egészére 45 milliárd forintos bevétellel számolnak.

Idén a cég gyakorlatilag nem tudott termelői áremelést érvényesíteni a piacon. Hozzátette: amit a fogyasztók mintegy 5 százalékos kiskereskedelmi árnövekedésnek érzékelnek, azok a különféle járulékos költségek emelkedéséből adódnak. Példaként említette a jövedéki adó és az áfa, valamint a termékdíj emelkedését.

Jelezte: a Heineken-termékek közül az olcsóbb szegmens jelentősebb mértékben esett vissza, így a prémium-termékek piaca stagnált, illetve némileg növekedett. A vendéglátóhelyeken eladott csapolt sör mennyisége, például,  mintegy 12 százalékkal emelkedett.

A cég értékesítési igazgatója szerint ebben az évben a Heineken Hungária Zrt. mintegy 3 milliárd forintos adózott nyereségre számít, ami megegyezik az előző évivel. Jövőre az értékesítési igazgató véleménye szerint a magyar sörpiac már nem szűkül tovább, akár egy-másfél százalékkal növekedhet is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!