1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Estek a keddi zárásra a New York-i értéktőzsde főbb mutatói a délelőtti emelkedés után. Pedig kedden kedvező makrogazdasági adatok láttam napvilágot.

Délelőtt a kedvező gazdasági adatok - az új ingatlanok forgalma és a fogyasztói index - hatására nagy volt a lelkesedés, de ez délutánra elmúlt, és zuhantak az indexek.
 
A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 119,13 ponttal, 0,70 százalékkal, 16.818,13 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 12,63 ponttal, 0,64 százalékkal, 1950,01 pontra gyengült. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 18,32 ponttal, 0,42 százalékkal, 4350,36 pontra esett.

A keddi kereskedési napot gyengüléssel kezdték a New York-i indexek, de délutánra erősödni tudtak, a kedvező makrogazdasági adatok miatt. A Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe 85,2 pontra emelkedett júniusban a májusi 82,2 pontról, miközben az újonnan épült lakások eladásainak száma havi alapon mérve 18,6 százalékkal ugrott meg májusban. A makrogazdasági adatok azonban nem tudták igazán lendületbe hozni a piacot, és alacsony maradt a tőzsdei kereskedés volumene. 
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!