<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hétfőn az amerikai tőzsdei nyitás előtt jelentették be, hogy a Microsoft felvásárolja a LinkedIn közösségi oldalt.

Részvényenként 196 dollárt fizet a Microsoft a LinkedIn közösségi oldalért, jelent meg az operációs rendszeréről ismert vállalat hivatalos blogján. Az ügylet értéke így 26,2 milliárd dollár, ami közel 50 százalékos felárat jelent a LinkedIn pénteki tőzsdei értékéhez képest.

A 26,2 milliárdos érték nem csak a korábbi piaci árhoz képest megdöbbentő, hanem a LinkedIn bevételeivel összevetve is. Az ugyanis az első három hónapban 860 millió dollárt tett ki, ami ugyan az egy évvel korábbi 637 millióval összevetve növekedést jelent, de a cégértéknek (éves szintre kivetítve) csupán a nyolcad része. Ráadásul a vállalat mind 2015-ben, mind idén a január-március időszakot tekintve veszteséggel zárt, részvényenként 34, illetve 35 centes volt a mínusz.

A piaci elemzőket a Microsoft nagyvonalúsága mellett az is meglepte, hogy a tranzakció során nem a sokszor bevett részben, vagy teljesen részvénycserével megvalósított megoldást ajánlották, hanem a teljes összeget kifizetik.

A hírnek a Microsoft befektetői nem örültek túlságosan, a részvények árfolyama 3,5 százalékkal esett. Eközben a LinkedIn papírok kurzusa a tőzsdenyitás előtti kereskedésben 48 százalékkal megugrott.

Egyes elemzők úgy látják, hogy miközben nagyon komoly mennyiségű készpénzen ül a Microsoft, nem igazán talál megfelelő kitörési pontokat, amellyel új növekedés pályára tudnának állni. Az operációs rendszerek terén a mobilkészülékek és tabletek előretörésével egyre nehezebb helyzetbe kerül. Igaz, a felhőszolgáltatás, amelyet a mostani vezérigazgató Satya Nadella épített fel, dinamikusan növekszik, de az X-Box is fejőstehénnek számított az elmúlt években.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.