2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Mind a tőzsdén, mind a forint piacán hullámzó kereskedelem volt jellemző, az árak napon belül meglehetősen változékonyak voltak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,61 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 17 382,95 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash üzletkötője elmondta: az OTP pénteken közzétett gyorsjelentése látszólag jobb volt a vártnál, de alaposabban elemezve a szöveget elmaradt a pozitív meglepetés. Ez tükröződött vissza a kereskedésben, amelynek a végén tovább esett a bankpapír árfolyama, amely régóta a 4 ezer forint körül kialakult szűk sávban mozog.

Elmondta, az hogy a BUX - ha mínuszban is, de - közel zárt a csütörtöki értékhez, a Matáv és a Mol papíroknak köszönhető. Nyugat-Európában és a tengerentúlon is semleges volt a pénteki kereskedés, a csütörtöki záró érték körül maradtak az indexek - tette hozzá az üzletkötő.

A Mol 75 forinttal, 0,63 százalékkal, 12 070 forintra erősödött. Az OTP részvények ára 72 forinttal, 1,76 százalékkal, 4010 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,87 százalékkal, 348 forintra nőtt. A Richter papírok árfolyama 15 forinttal, 0,40 százalékkal, 3710 forintra esett.

A forint a reggeli órákban még erősödést mutatott, ám napközben megfordult a trend, és az esti órákra már a csütörtöki szint alatt állt a jegyzés több fontos devizával szemben. Az euró árfolyama a 306-os szint fölé kúszott, és a svájci frank is megközelítette a 255-ös szintet.

Az állampapír piacon a csütörtöki határozott erősödés után pénteken nem történt érdemleges, a hozamok alig változtak. Csupán a három és az ötéves kötvények hozama változott az előbbi egy bázisponttal csökkent, utóbbié pedig kettővel nőtt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!