2p

Felemásan alakultak a főbb amerikai tőzsdeindexek a csütörtök esti zárásra. Az S&P 500-as index mindenesetre újabb történelmi rekordon zárt.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 15 ponttal, azaz 0,09 százalékkal 16921 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutató 2,50 ponttal, vagyis 0,13 százalékkal 1959 pontra emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 4 ponttal, 0,08 százalékkal csökkent és 4359 ponton végzett.

Az S&P 500-as mutató a mai emelkedésével ismét történelmi rekordon zárt, az indexnek ez volt idén a 21. csúcsa.

Az indexek a nap elején pluszban kezdtek, majd fél százalék körüli mínuszba csúsztak, ám a nap végén ismét erősödni kezdtek és a Nasdaqot kivéve pluszban zártak.

A csütörtöki kezdeti árfolyam-erősödéshez hozzájárult az első alkalommal munkanélküli-segélyért folyamodók számában a múlt héten bekövetkezett csökkenésről közzétett foglalkoztatási adat is. Fokozta a bizakodó befektetői hangulatot a Conference Board főbb amerikai makrogazdasági mutatókból képzett indexének javulása is, ez 0,5 százalékkal emelkedett májusban az áprilisi 0,3 százalék után.

"A gazdaság egyértelműen javul" - idézi az AP hírügynökség az EverBank Wealth Management vezető piaci stratégáját, Chris Gaffneyt. "Nem olyan mértékben ugyan, ahogyan szeretnénk, de a munkaerőpiac is javult, bár az is lassabban, mint szeretnénk" – mondta a szakértő.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!